Csak globális megállapodással állítható meg a klímaváltozás (MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Csak egy világméretű környezetvédelmi megállapodás, vagyis egy "globális zöld New Deal" akadályozhatja meg az éghajlatváltozás káros hatásainak visszafordíthatatlanná válását - mondta Sztavrosz Dimasz, az Európai Unió környezetvédelmi biztosa pénteken Budapesten.
Sztavrosz Dimasz kifejtette: az Európai Unió az egész világnak példát mutatott tavaly decemberben, amikor elfogadta, hogy 2020-ig 20 százalékkal csökkentik a károsanyag-kibocsátást, valamint jóváhagyta az energiahatékonyságot előíró energiapolitikai és éghajlatvédelmi stratégiáját.
Hangsúlyozta: Brüsszel környezetvédelmi tervei szorosan összefüggnek az unió gazdaságélénkítő célkitűzéseivel is, hiszen a klímavédelmi stratégia egyebek mellett csökkenti az energiafüggőséget, és mintegy 700 ezer új munkahelyet hoz létre a megújuló energia szektorban.
A környezetvédelmi biztos szerint a globális megoldások mellett a lakosságnak is hatalmas szerepe van a klímavédelemben. Az emberek elsősorban hétköznapi szokásaik környezettudatosabbá tételével, és a fogyasztói preferenciáik változtatásával segíthetik az éghajlatváltozás elleni küzdelmet - fűzte hozzá.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.