Hatodik egyetemi borverseny Sopronban (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
VI. Nyugat-Magyarországi Egyetem Bora Borverseny
Sopron, 2009. február 5. 9.00h

A Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Bormarketing Műhely Kht. Hatodik alkalommal rendezi meg a Soproni borvidék soproni és kőszegi körzetének termelőinek borversenyét.
A legjobb helyezést elért fehér- és vörösbor büszkén viselheti a „Nyugat-Magyarországi Egyetem Bora 2009.” kitüntető címet.
A borversenyen való részvétel a termelők számára lehetőséget teremt, hogy a zsűri által legjobbnak ítélt fehérbor és vörösbor és termelője az egyetem hazai és nemzetközi kapcsolatai, és hallgatói által még nagyobb hírnévre tegyen szert.
A Nyugat-Magyarországi Egyetem a díjnyertes fehér, illetve vörösborából a 2009. év folyamán legalább 800 palackot fog vásárolni. A termelő ezen fehérbor és vörösbor többi forgalomba hozott palackjain feltüntetheti a „Nyugat-Magyarországi Egyetem Bora 2009.” címet.

A borversenyen kizárólag a soproni borvidékről származó 0,75 literes palackozott, kereskedelmi forgalomba hozható (OBI által engedélyezett), címkével ellátott borok vehetnek részt.
Vörösborokból (és rozéból) kizárólag a soproni borvidék zászlósborának tekintett kékfrankost és cuvée-it lehet nevezni.
Fehérborokból bármely engedélyezett fajta nevezhető.

A borokat 2009. február 5-én 900 órától országos szakmai, majd 12.00 órától egyetemi társadalmi zsűri bírálja 20 pontos módszerrel. A verseny helyszíne a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erzsébet-kerti új oktatási épületének földszinti előadóterme (Sopron, Cházár András tér 1., parkoló bejárat a Tóth Antal utca felől).


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.