A mecseki erdőben is akadálymentesen (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageJúlius 14-étől tényleg mindenki számára megismerhetővé válik az erdő világa, hiszen átadásra kerül a Mecseki Erdészeti Zrt. új tanösvénye, amelyen a hátránnyal élők is gond nélkül elindulhatnak egy erdei sétára.

2009. július 14-én, 10 órakor adják át ünnepélyes keretek között a Mecseki Erdészeti Zrt. új, mozgássérültek számára épített tanösvényét. Az új tanösvény Árpádtetőn a Mecsextrém Park parkolójától 150 méterre található, ahová az átadásra érkező vendégeket táblák és az erdészet kollégái fogják irányítani. Az eseményre a Mecseki Erdészeti Zrt. több civil szervezetet, az erdészeti zöld hatóságot és a tanösvény építőit is meghívta. Az átadáson beszédet mond Szőnyi János, a Mecseki Erdészeti Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese és dr. Varga Tamás, a Baranya Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóságának vezetője.
Az átadásra kerülő több mint 1300 méter hosszú – egy stéghez hasonló, deszkákkal kirakott, szegélyezett – tanösvény a kerekes székesek és a fehér bottal közlekedők számára is biztonságosan használható; sőt még a babakocsis szülők is kényelmes sétára indulhatnak csemetéikkel.
A vendégek minél pontosabb tájékoztatását szolgálja az az öt darab információs tábla is, ami a Mecsek természeti értékeiről, a benne folyó természetközeli erdőgazdálkodásról, a folyamatos erdőborítottságot biztosító törekvésekről szól. A látáscsökkent látogatókat pedig a Braille-írásos táblák segítik az ösvényen.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.