A második innoLignum Sopronban (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageIdén a szervezők táborához új együttműködő partnerek csatlakoztak
Az innoLignum Sopron – Erdészeti és Faipari Szakvásárt 2009. szeptember 3-5-ike között második alkalommal rendezik meg a soproni MKB-arénában.

183 kiállító és több mint 7 ezer látogató vett részt az elmúlt évben a vásáron és a hozzá kapcsolódó rendezvénysorozat konferenciáin, szakmai programjain, valamint tréningjein.
A sikeres szakkiállítás idén ismét ingyenes lesz a látogatók számára. Az előző évben a közönség nemcsak a soproni régióból érkezett, hanem Sárbogárdtól Szegedig az ország minden részéből. Az innoLignum iránt épp úgy érdeklődtek nyíregyházai, szombathelyi és veszprémi szakközépiskolás diákcsoportok, mint ahogy a soproni egyetem hallgatói vagy az erdészeti és faipari szakmákban dolgozók.
A tavalyi szakvásár nemcsak a látogatók, hanem a kiállítók körében is sikeres volt, 82 százalékuk már akkor jelezte, hogy 2009-ben újra eljönne termékeivel. Számos kiállító kapott vásárdíjat, innovációs különdíjat vagy közönség díjat.
Az innoLignum Sopron – Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat megszervezésének érdekében tavaly együttműködési megállapodást kötött Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt., a Nyugat-magyarországi Egyetem, a NymE Erdőmérnöki Kara, a NymE Faipari Mérnöki Kara, a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter, az Országos Erdészeti Egyesület, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Faipari Tudományos Alapítvány. Idén a szervezők táborához csatlakozott új együttműködő partnerként a Sopron és Vidéke Ipartestület és a Pannon Novum Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség is.
A szervezők célja, hogy a vásár egyet jelentsen az innovatív, kreatív, magas műszaki színvonalat bemutató technológiák, termékek, a magas és megbízható minőség és a szakértelem együttes megjelenésével. Emellett segítő kezet nyújtanak a tehetséges hazai faipari, erdészeti vállalkozások újításainak bemutatásához is.
A kiállítás a kis- és középvállalkozások számára is elérhető „mustra" és programlehetőségek centruma kíván lenni és maradni. A szervezők a kiállítókkal összefogva, részt kívánnak vállalni a faipar és az erdészet innovációs kultúrájának alakításában.
Az innoLignum célja továbbra is az erdészeti és faipari vállalkozások, szervezetek tudományos, innovációs eredményeinek bemutatása szakvásár és konferenciák keretében. Ugyanakkor a vásár lehetőséget teremt üzleti kapcsolatok kiépítésére, a szakma megismerésére, új termék bemutatására, értékesítésére, kiemelt figyelemmel az oktatásra és baráti összejövetelek szervezésére, a selmeci szellem ápolására.
A vásár szakmai rangját a kiállító cégek termékkínálata mellett a kísérő rendezvények adják, amelyek értékes információkkal szolgálhatnak a vállalkozások számára, ezzel hozzásegítve őket jövőjük tudatos alakításában, ügyfeleik megtartásában, a megfelelő technológia kiválasztásában.
Az idei év kiemelt témája a fa, mint megújuló energia- és nyersanyag, amelynek hasznosításáról tartanak konferenciát szeptember 4-én „Fa, mint megújuló energiaforrás” címmel. Az elhangzó előadások célja a kis fűtőművek elterjesztésének lehetőségét feltárni, a pelletgyártást bemutatni és a kevésbé értékes faanyagok bevonását elősegíteni az energiahordozók közé.
Emellett számos más területen is rendeznek előadásokat, konferenciákat, például faépítészet, faipari marketing, energetika, munkavédelem, szabadalmi tanácsadás, kommunikációs tréning. 
Az Országos Erdészeti Egyesület a rendezvénysorozat egyik alapítója, 2009. évi programjában külön foglalkozik a gazdasági válságot kezelő lehetőségekkel, a vásár alkalmával pedig az erdészeti vidékfejlesztési lehetőségekről szervez konferenciát, hiszen a kiállítás is segítheti a vállalkozások új útjainak erősítését, új kapcsolatok építését.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.