InnoLignum másodjára Sopronban (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageAz innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat szeptember 3-5. között újra megrendezésre kerül a soproni MKB Arénában. Több mint 160 kiállító állít standot közel 8 ezer négyzetméteren. Tavaly a szakmai vásárt és a hozzá kapcsolódó programokat – konferenciákat, tréningeket, bemutatókat – több mint hétezren látogatták.

A szakkiállítást és a programokat az érdeklődők idén is ingyenesen látogathatják. A nagyközönség az előző évhez hasonlóan nem csak a soproni régióból, hanem várhatóan az ország minden területéről érkeznek. Így szívesen látott vendégek lesznek az erdészeti és faipari szakmákban dolgozók, a szakközépiskolás diákcsoportok, mint ahogy a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatói is. A szervezők gondoltak a családokra, látogató turistákra is, akik az InnoLignum vásár érdekes látnivalóin kívül, a városban egy időben zajló Soproni Szüreti Napokon is részt vehetnek.

A tavalyi InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat a kiállítók körében is sikeres volt, 82 százalékuk előre jelezte, hogy 2009-ben is újra eljön termékeivel. A vásárdíjak, innovációs különdíjak és a közönség díjak az idén is a kiállítók szakmai munkáját hivatott értékelni, figyelembe ajánlani.

Az InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat megszervezésének érdekében 2008-ban kötött együttműködési megállapodást Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt., a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a NymE Erdőmérnöki Kara, a NymE Faipari Mérnöki Kara, a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter, az Országos Erdészeti Egyesület, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Faipari Tudományos Alapítvány. Idén a szervezők táborához csatlakozott új együttműködő partnerként a Sopron és Vidéke Ipartestület és a Pannon Novum Nyugat-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség is.

A Szakvásár szervezőinek célja, hogy a vásár egyet jelentsen az innovatív, kreatív, magas műszaki nívót bemutató technológiák, termékek, a magas és megbízható minőség és a szakértelem együttes megjelenésével. Emellett segítő kezet nyújtanak a tehetséges hazai faipari, erdészeti vállalkozások újításainak demonstrálásához is. A kiállítás a kis- és középvállalkozások számára is elérhető "mustra" és programlehetőségek centruma kíván lenni és maradni. A szervezők a kiállítókkal összefogva részt kívánnak vállalni a faipar és az erdészet innovációs kultúrájának formálásában.

Az innoLignum célja az erdészeti és faipari vállalkozások, szervezetek tudományos, innovációs eredményeinek bemutatása szakvásár és konferenciák keretében. A szakvásár jellegénél fogva, lehetőséget teremt a szakma megismerésére, üzleti kapcsolatok kiépítésére, új termékek bemutatására, értékesítésére, valamint oktatásra és baráti összejövetelek szervezésére.

A InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat szakmai rangját a kiállító cégek termékkínálata mellett a kísérő rendezvények adják, amelyek értékes információkkal szolgálhatnak a vállalkozások számára, ezzel hozzásegítve őket jövőjük tudatos alakításában, ügyfeleik megtartásában, a megfelelő technológia kiválasztásában.

Az innoLignum apropójából csakúgy, mint tavaly, idén is több konferencia, előadás, tréning kerül megrendezésre. A Vásár első napján, szeptember 3-án, 14 órakor kezdődik a Faépítészeti konferencia, melyen többek közt a favázas építkezésekről, új készházgyártó technológiáról, faházakról lesz szó.

Pénteken, szeptember 4-én két rendezvénynek is helyet ad az MKB Aréna konferenciaterme. A fa hasznosításáról tartanak „Fa, mint megújuló energiaforrás” címmel konferenciát délelőtt 10-től, a cél a faanyag energetikai hasznosítását feltárni, a pelletgyártást bemutatni és a kevésbé értékes faanyagok bevonását elősegíteni az energiahordozók között. Délután 15 órától pedig a Faipari marketing témakörben hallhatóak előadások, főként a gazdasági válság leküzdésére kaphatnak ötleteket az érdeklődők és bepillantást nyerhetnek a legújabb bútor-piaci lakossági kutatás eredményeibe valamint az online marketing  faipari alkalmazási lehetőségeibe.
E három konferenciákon kívül több program is kapcsolódik még a Szakvásárhoz, ezek közül kiemelkedik a kommunikációs tréning, mely segítséget nyújthat az erdőgazdálkodásban, faiparban dolgozó szakembereknek. A hatékony ügyfél-kommunikációról szóló szituációelemzésekkel tarkított tréning két időpontban hallgatható meg: szeptember 3-án délután, valamint 4-én délelőtt.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.