Gemenci majális: régi hagyományok, új kalandok (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2010. április 26. - A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja izgalmas hétvégét ígér Pörbölyön Kalózhajó és játszórét, gyalogtúrák és madármegfigyelés, gőzmozdonyvallatás és vasútmodellezés, filctulipán és keltkalács készítés, lovasbemutató és dízelmozdony premier, mézkiállítás és –vásár. Ezt kínálja kicsiknek és nagyoknak május elsején a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. a Gemenc kapujának is tartott Ökoturisztikai Központban Pörbölyön. Vasárnap is folytatódik a gemenci majális dunai sétahajózással Baján.

Vasparipák és lovasbemutatók
Május elsején 9 órától kezdődnek a programok a pörbölyi Ökoturisztikai Központban. Az erdőgazdaság EU-s előírásoknak is megfelelő felújított dízelmozdonya munkába áll, a nagyközönség most szemlélheti meg először a csöndes, de erős járművet. Aki azonban a Rezét gőzmozdony után érdeklődik, most megtudhatja és saját szemével meg is tekintheti, hogyan működik egy igazi gőzös belülről. Mindemellett a „Pécsi Gyors” Vasútmodellező Klub mindenki szeme láttára építi tovább a kisvasút végállomásának makettjét. Akit azonban nem érdekelnek a vasparipák, azok hús-vér paripákkal is találkozhatnak a bajai Sztatoteam Lovascsoport Baráti Kör bemutatóinak köszönhetően.

100 éves hímzésminták és keltkalács
A Bajai Hajómalom Egyesület keltkalács és halásztészta készítésre tanítja az érdeklődőket, valamint 100 éves hímzésminták újranyomásával teszi különlegessé gyermekfoglalkoztató rendezvényüket. Az Ökoturisztikai Központban mindemellett megtekinthető az Erdészeti, valamint a Méhészeti Kiállítás, ahol mézkóstolóval és mézvásárral várnak mindenkit.
Image
Túrák és régi idők gyermekjátékai
A Gemenci Erdei Kisvasút Lassi megállójában „Játszórét” várja a gyermekeket, akik kipróbálhatják a történelmi idők szabadtéri játékait, többek között egy igazi kalózhajót tréfás próbák kíséretében, és megtekinthetik a Halászati Kiállítást is.

A Malomtelelő tanösvényen szakvezető kíséretében gyalogtúrán vehetnek részt mindazok, akik Gemenc csodás állat- és növényvilágára kíváncsiak, a madármegfigyelő torony segítségével pedig a változatos ártéri madárvilágot ismerhetik meg a természet szerelmesei.

Sétahajózás a Dunán
Vasárnap is folytatódik a majális a Gemenc Zrt.-nél, hiszen Baján a IV. Károly rakpartról idegenvezető által kísért egy órás dunai sétahajózáson vehetnek részt az érdeklődők. A Gemenc nevű sétahajó 10.00-kor, 11.30-kor és 14.00-kor indul a Duna-híd mellől.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.