Faölelés - rekord kísérlet a Normafa, Anna-réten (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. június 12. - 2010 a biológiai sokféleség megőrzésének nemzetközi éve
A kezdeményezésről: A tree-hugging, magyarul faölelési mozgalom egy civil kezdeményezés, amely mögött nem áll hivatalos szervezet. A természetvédelmet egy teljesen új nézőpontból közelíti meg, a mozgalom ugyanis nem tudományos érvekkel akarja meggyőzni az embereket a természetvédelem fontosságáról, hanem az érzelmeikre próbál hatni, ezért a jelszava: „Szeresd a természetet!”.
Követői szerint, aki szereti a természetet, tenni is fog a védelméért.

Rekord kísérlet Magyarországon
Az eddigi legtöbb embert hívják össze, hogy ugyanabban a percben mindenki átöleljen egy fát. A rekord kísérletet a Trilak Festékgyártó Kft., a Lazurán faápolási termék gyártója kezdeményezte. A cég kiemelt feladatként kezeli a környezet védelmét és igyekszik előmozdítani a környezettudatos szemléletmód hazai elterjedését. Teszi mindezt annak hangsúlyozásával, hogy a fák védelme segít megőrizni a biológiai sokféleséget - egy élhetőbb világot nekünk és a gyerekeinknek.

2010 a biológiai sokféleség megőrzésének nemzetközi éve. Fontos, hogy az erdészeti ágazat is képviseltesse magát a megmozduláson. Az Országos Erdészeti Egyesület és az MgSzH vesz részt ennek a rendezvénynek a támogatásában.

Résztvevők, szponzorok:
A rendezvényhez csatlakozott a Magyar Kerékpáros Klub, a WWF Magyarország és a Pilisi parkerdő Zrt. is. A rekordkísérlet hangulatáról a Class FM gondoskodik.

Az Országos Erdészeti Egyesület és az MgSzH Központ Erdészeti Igazgatósága egy közös sátorban jelenik meg a rendezvényen.
Egy olyan standdal állunk a nyilvánosság elé, amely tájékoztatást nyújt a közjóléti erdők támogatásának és az erdő környezetvédelmi kifizetések céljairól. A közelmúlt rendkívül rossz időjárása által az erdőkben okozott károk felszámolására és kárenyhítésére tett intézkedéseket szintén bemutatjuk. Néhány erdész szakember segítségével játékos formában lehetőség nyílik az erdészeti munkák során használt műszerek kipróbálására (fa térfogat, életkor megbecsülése, fa átmérő mérés, tesztek kitöltése, stb.).
A gyerekek élményeiket rajzon megörökíthetik, a legjobb alkotásokat októberben az „Erdők hete” rendezvénysorozat keretében kiállítják, illetve egy erdei manót ábrázoló fotófal is rendelkezése áll, hogy emlékkel távozzanak a gyermekes családok.

A programról:
8-10.30 h    regisztráció (sorszámok, póló kiosztása)
8-10.30 h    köszöntés, zöld kvíz a színpadon
10.30-11 h    helyek elfoglalása a rekordkísérlethez
11 h    rekordkísérlet
8-14 h    program
11. 15 h    közös ünneplés, zárás a színpadon


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.