Közép-európai faipari szakvásár Karintiában (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
A Klagenfurti Nemzetközi Faipari Szakkiállításon idén 20 országból több mint 420 kiállító vesz részt
– hangzott el a kiállítás szervezőinek budapesti sajtótájékoztatóján. A Klagenfurti Vásárközpontban 2010. augusztus 26-29. között 51. alkalommal megrendezendő kiállítás fő szakterületei: erdőgazdálkodás, bioenergia, fűrészipar, fafeldolgozás, asztalos- és ácsipar. Az idei év újdonságai közé tartozik a „Nemzetközi Harvester- és Forwarder-bajnokság“ valamint a „Wood Energy Congress“.
A kiállítás csatlakozó rendezvényeként európai újságíró fórumot is rendeznek.
Image
A KLAGENFURTI NEMZETKÖZI FAIPARI SZAKKIÁLLÍTÁS a faipar legfontosabb közép-európai szakmai rendezvénye, amely „a zöldellő fától, egészen a fa-feldolgozásig“ az iparág teljes spektrumát felsorakoztatja. A karintiai szakkiállításról dr. Bernhard Erler üzletvezető, Karl Platzer részlegvezető és Christian Wallner PR és marketingvezető adott tájékoztatót. Az alkalmon résztvett Erika Teaoman-Brenner asszony, Ausztria budapesti kereskedelmi képviselője is.
A kiállítás jól áttekinthető szakágakból épül fel, így többek között megtalálható lesz az erdőgazdálkodás, a fűrészipar, a faépítészet, a faipari logisztika és a biomassza is. A szakkiállítás áttekintést nyújt a teljes értéktermelési láncról.

Az iparág vezető vállalatai nagy arányban képviseltetik magukat
A 2008. évi jubileumi Faipari Szakkiállítás 21 000 szakmai látogatót vonzott, akiknek 35 százaléka külföldi volt. A 2010. augusztus 26-29. között megrendezendő Nemzetközi Faipari Szakkiállítás ezt a sikert kívánja megismételni és túlszárnyalni. Ebben az évben már a kiállítók 45 százaléka lesz külföldi. 20 országból érkező 420 kiállító 46 ezer m2-en mutatja be termékeit. A részvételi helyfoglalások iránti érdeklődés tehát a múlt évhez képest az idén is töretlen maradt, az iparág vezető vállalatai igen nagy arányban képviseltetik magukat a szakkiállításon.  
A szervezők arra törekednek, hogy egyre inkább a nemzetközi szakközönség igénye szerinti bemutatókat hozzanak létre.
Az idei az 51. faipari kiállítás.

Az idei év témája: Dél-Tirol
A Dél-Tiroli Kereskedelmi Kamara több mint 300 négyzetméter kiállítási területen mutat be neves üzemeket és vállalatokat a szakkiállítás keretében. A kínálatban főként az erdőgazdálkodás, a fűrészipar és a faépítészet kap kiemelt figyelmet.
Image
A fűrészipar - ahogyan eddig is - az iparág vezető cégeivel képviselteti magát, hiszen Európa legjelentősebb fűrészipari szakcégei idén is egymás mellett mutatják be újdonságaikat a szakkiállításon, többek között az alábbi cégek: Primultini, Weinig, Rudnik & Enners, EWD, Ledinek, Böhler & Miller, Springer.

Saját csarnok a mobil fűrészeknek
A mobil fűrészek iránti kereslet növekedésével párhuzamosan nő a szakterület bemutató területe is a kiállításon. Közel 10 német, svájci és olasz szakcég saját kiállítási csarnokban mutatja be a terület legújabb technológiai fejlesztéseit és készülékeit. A bemutató egészen különleges lesz, hiszen a gépeket üzemeltetés közben tekinthetik meg az érdeklődők.

Az erdőgazdálkodási gépek és rakodógépek szakcégei idén növekvő számban képviseltetik magukat
Az erdőgazdálkodási gépek és rakodógépek piaca egyre bővül, éppen ezen a területen a legnagyobb az érdeklődés látogatóink részéről.“ A Berger, Kuhn, WFW, Posch, Ö-Först, Kogler, Penz és Konrad cégek mellett idén sikerült olyan osztrák járműépítő cégeket is kiállítók táborába vonzani, mint a járműveket gyártó „Peischl“ céget vagy a Liebherr céget. Ugyanakkor a rakodógépeket gyártó cégek sora is bővül az idén: az ismert nevek mellett, mint a Kalmar, Zeidler és a Zeiss az idén első alkalommal a Bulmor cég is részt vesz kiállítóként a szakvásáron.

 EUMABOIS elsőként vesz részt a Nemzetközi Faipari Szakkiállításon
Az EUMABOIS a faipari gépgyártók legjelentősebb európai szakszövetsége, melynek tagjai 13 ország több mint 800 cége közül kerülnek ki. Az EUMABOIS tagjainak száma folyamatosan emelkedik.

A szakszövetség elsődleges feladata, hogy tagjai műszaki és gazdasági érdekeit koordinálja és lehetőségeket építsen ki számukra a potenciális piacokon. Így a Nemzetközi Faipari Szakkiállítás számára különleges megtiszteltetés, hogy a szakszövetség is bemutatkozik a széles szakmai nyilvánosság előtt.

Idei kiemelt téma: Az ácsmesterek és asztalosok
Ennek keretében 2010-ben kiemelt figyelmet fordítanak az ácsmesterekre
és asztalosokra. A tartományi és az osztrák szövetségi iparos szövetségekkel közösen a kiállítás vezetése igyekezett új kiállítókat megnyerni, így sikerült az új rétegelt lemezgyártó cégeket a kiállítók között üdvözölni.
Szakmai program nemzetközi részvétellel
A Nemzetközi Faipari Szakkiállítás az innovatív kiállítók és termékek mellett a tervezett keretprogramok is érdekesek lesznek.  

A szakmai közönség körében igen népszerű a „Nemzetközi Erdőgazdasági- és Faipari Szimpózium “ (csütörtökön), a „Nemzetközi Faipari Nap“ (pénteken) és a „Faépítési Nap“ (szombaton). A rendezvény egyik rendkívüli csúcspontja lesz az „Ossiach-i Erdőgazdálkodási Képzési Központtal” együttműködésben szervezett „Nemzetközi Harvester- és Forwarder-Bajnokság“ is. A keretprogramokat a „Hacker”-utca és Erdőgazdálkodási Nap egészíti ki.

Nemzetközi Harvester- és Forwarder-Bajnokság
A „BFW - Ossiach-i Erdőgazdálkodási Képzési Központtal” és más neves erdőgazdálkodási gépgyártókkal együttműködésben a Karintiai Vásárközpont a Klagenfurti Nemzetközi Faipari Szakkiállítás keretében 2010. augusztus 28-án, szombaton és augusztus 29-én, vasárnap megrendezi az „1. Nemzetközi Harvester- és Forwarder-Bajnokságot“. Ilyen nehéz gépekkel ez lesz az első ilyen verseny Ausztriában.

A bajnokságon részt vehet minden erdőgazdálkodási gépvezető, és egyéb gépkezelő is. A vasárnapi harvester-szakasz során a feladatok között a kivágás és feldolgozás szerepel, a szombati forwarder-szakasz keretében pedig többek között a rakodás és a fatörzsek osztályonkénti lerakása szerepel a teljesítendő feladatok listáján. A verseny során a figyelem középpontjában a teljesítési idő, mint értékelési szempont mellett főként az ügyesség áll. Több fős választott bíróság ügyel a szabályok betartására, és ítéli meg a büntető pontokat. Minden nap 17.00 órakor kerül sor a hivatalos díjkiosztóra.

Faenergia kongresszus
A Wood-Energy-Kongresszus-t elsőként az elmúlt évben rendezték meg, így idén, 2010. augusztus 26-án, csütörtökön már a folytatását ünnepli a Nemzetközi Faipari Szakkiállítás keretében. 09.00 órától 12.00 óráig az alábbi, és hasonló témák kerülnek megvitatásra: „A faenergia-hasznosítás fejlesztése Dél-Kelet-Európában “, „Az európai pellet-piac jövőbeli kilátásai a gyártó szemszögéből “ vagy „Globális fejlődés és műszaki kilátások“ és egyéb más érdekes témák mellett, mint az ellátási áramlatok vagy az optimális falogisztika kérdései. A Wood-Energy-Kongresszus részvételi díja 90 euró, a díj magában foglalja az ebédet is.
Image
A 2010-es Nemzetközi Faipari Nap
Minden Nemzetközi Faipari Szakkiállítás állandó programja a „Nemzetközi Faipari Nap“, melyre idén 2010. augusztus 27-én, pénteken 08.30 órától kerül sor az 5. számú Vásárközpontban. Az elhangzottakat idén első alkalommal az olasz nyelv mellett angol nyelven is tolmácsolják.

A tervezett programnak az „Arany Fenyőfa Díj” és tiszteletbeli érdemérem átadása mellett része lesz egy előadás is, melyet az osztrák szövetségi miniszter, Nikolaus Berlakovich tart „A fa alkalmazása megmenti klímánkat “ – címmel. További beszámolók hangzanak majd el az építőipar konjunkturális kilátásairól, kitekintéssel Dél-Kelet-Európára, valamint a fapiac helyzetére és fejlődésére vonatkozó lényegre törő információkat tudhatunk meg.

Az Osztrák Szövetségi Gazdasági Kamara Külgazdasági Részlegének Kooperációs Börzéje
A Kooperációs Börze az egyes piacokat szeretné egymáshoz közelebb hozni. A börzét az Osztrák Szövetségi Gazdasági Kamara Külgazdasági Részlege elsőként tartja meg a Nemzetközi Faipari Szakkiállítás keretében. 2010. augusztus 26-án, csütörtökön 10.30 órakor a programon az „Erdőgazdálkodás Oroszországban“ témakör szerepel majd, ahol a meghívottak közt, hozzáértő beszélgető partnerként többek között Ausztria moszkvai kereskedelmi képviselője, dr. Dietmar Fellner is részt vesz. A 14.00 órakor kezdődő délutáni program a „Faépítészet Szlovéniában és Magyarországon” témakörrel foglalkozik majd. A téma megvitatására meghívták Klagenfurtba Ausztria ljubljanai kereskedelmi képviselőjét, Mag. Christian Miller-t, és dr. Erika Teaoman-Brenner asszonyt, Ausztria budapesti kereskedelmi képviselőjét. Végül, de nem utolsó sorban pedig 2010. augusztus 27-én, pénteken 14.30 órai kezdettel a „Faépítészet és biomassza Horvátországban és Szlovákiában“ előadás hangzik el, majd Mag. Roman Rauch (Ausztria zágrábi kereskedelmi képviselője), valamint Mag. Patrick Sagmeister (Ausztria pozsonyi kereskedelmi képviselője) áll beszélgető partnerként az érdeklődők rendelkezésére.
Image
S Z O L G Á L T A T Á S O K  É S  I N F O R M Á C I Ó K  A  L Á T O G A T Ó k  
R É S Z É R E

Nyitvatartási idők és belépődíjak
A Klagenfurti Nemzetközi Faipari Szakkiállítást a Klagenfurti Vásárközpontban 2010. augusztus 26-29. között rendezzük, és naponta 09.00-től 18.00 óráig, vasárnap pedig 09.00-től 17.00 óráig tart nyitva. A belépődíj felnőttek számára 12,- euró, 10 fő feletti csoportok számára pedig fejenként 8,- euró.

Kiállítási parkolóhelyek  
Parkolási lehetőségek (parkolási díj ellenében) vagy közvetlenül a Vásárközpont bejárata mellett a St. Ruprechter utcán, vagy a Vásárközpont Parkolóházában (Messe-Parkhaus) találhatóak (behajtás: a „Messegelände Nord” vagyis a Vásárközpont északi része felől).

Park & Ride
Különleges szolgáltatást nyújt a Karintiai Vásárközpont a „Park & Ride“ parkolóval is, mely a Klagenfurt West autópálya kihajtónál található (August-Jaksch-Straße). Innen 10-15 percenként indulnak ingyenes shuttle-buszok a Vásárközponthoz és vissza.

További információk
A kiállítókkal, a keretprogramokkal és a látogatókkal kapcsolatos további részletes információkat az interneten is megtalálja a www.holzmesse.info címen.
Médiakapcsolat
Karintiai Vásárközpont, Christian Wallner, Public Relations vezető
Telefon: +43 463 56800-24, Fax: +43 463 56800-48, Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.