Erdőrendezési konferencia Nancyban (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 


Tisztelgés Gifford Pinchot emléke előtt

Image„Erdőrendezés az Atlanti óceán két partján”  címmel az EFI tagországok konferenciát rendeznek  franciaországi Nancy városában 2005. március 7. és 8. között.
A konferencia célja, hogy értékelést adjon az elmúlt évszázad erdőrendezési szakágának fejlődéséről, kölcsönös kitekintést adjon Az Óceán két partján működő szakembereknek és távlatokat jelöljön meg a jövőre vonatkozóan.
Azzal, hogy a fenntartható fejlődés világszerte elfogadottá vált, ez a fajta erdőgazdálkodási szemlélet és gyakorlat fokozatosan „globális méreteket” ölt.

Most, amikor USA Erdészeti Szolgálata centenáriumát ünnepli, az a szolgálat, melyet Gilford Pinchot, aki maga is a Nancy Erdészeti Iskola diákja volt, hozott létre, jó alkalom kínálkozik arra, hogy számba vegyék ezeket a változásokat, és áttekintsék, hogyan fejlődött az erdőgazdálkodás Amerikában és Európában.
Megállapítható, hogy az erdőgazdálkodás is követi a társadalmi változásokat. Közös európai tőről eredtek ugyan, mégis a 20. század folyamán az Egyesült Államokban az erdészeti szolgálat munkája némileg eltérő vonásokat mutatott.
Ma a fenntartható, minőségi fejlesztéseken alapuló erdőgazdálkodás tűnik jellemzőnek az Atlanti óceán mindkét partján. Látszat ez vagy valóság? Erre a kérdésre keresi a választ a konferencia.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.