PROGIS 2005 KONFERENCIA Budapesten (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image2005. május 10.-11-én Budapesten rendezik Számítástechnika a vidékfejlesztésben címmel a PROGIS Software AG nemzetközi konferenciáját.
A rendezvény része és követő eseménye a LANDnet Workshopnak. A konferenciát a PROGIS a CELK-Centerrel (Central-European Land Knowledge) és a FAO Budapesttel együtt rendezi. A rendezvény helyszíne a Várban a Dísz téri Magyar Kultúra Háza.
Az EU tagállamoknak és az összes mezőgazdasági terméket az Európai Közösségbe szállító országnak be kell tartaniuk az EU rendelkezéseit, köztük a termék dokumentálását, nyomon követhetőségét, a GIS alapú terület- azonosítást és a tápanyag egyensúly követelményeit, a. 2005. január 1-től életbe lépett rendelkezéseknek megfelelően.
A modern közgazdász figyelemmel kíséri az feldolgozási folyamatot, költségkalkulációt, EU támogatásokat, minőségbiztosítást vagy akár a precíziós gazdálkodás javítását, tökéletesítését, és optimalizálását célzó tevékenységet. A felsoroltak természetesen szerepelnek a PROGIS 2005. konferencia témái között.
A program május 10-én délután 1 órakor kezdődik, a LANDnet műhelymunka keretében. Ekkor a jogi szempontok körvonalazása, a korrelációs integrált módszer ismertetése, szlovákiai példára alapozott esettanulmány lesz a program. Bemutatják továbbá a WinGIS (Európai Földrajzi Információs Rendszer Megoldások) kiterjedt felhasználási lehetőségeit a település-, erdőgazdálkodás és vidékfejlesztés számára. A második nap előadások hangzanak el a dokumentálás, nyomon követhetőség, tárolás és nyilvántartás, minőség bizonylatok, a terület beosztás, tudományos célú hálózatkialakítás, a FAO AgroWeb-network rendszere, valamint a precíziós gazdálkodás, gépparkok és CELK- központ témákban. A napi program tréningekkel zárul.
Azok a résztvevők, akik mindkét eseményre ellátogatnak a szervezőktől (CELK, FAO és PROGIS) ingyenes WinGIS XT standard licence csomagot kapnak. A speciális ajánlat a WinGIS XT-re: a csomag értéke 1490,- euro. A software-hez angol nyelvű kézikönyv van. A résztvevő a software-t úgy aktiválhatja, hogy küld egy e-mailt a PROGIS-nak és már is hozzájut a felhasználás lehetőségéhez.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.