Zöldek özönlik el Budapestet - nálunk tanácskozik az EGP (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2011. március 22. - Az Európai Zöld Párt (European Green Party, EGP) március 31. és április 3. között Budapesten tartja tizennegyedik tanácskozását. Az eseménnyel egy időben az Európai Parlament zöld frakciója kétnapos kihelyezett ülést tart – olvasható az LMP közleményében. Az EGP tanácsának 14. találkozójára 35 országból közel 400 delegált, szakértő és szimpatizáns érkezik Budapestre. Az EP zöld frakciójából mintegy 40 képviselő jön a fővárosba. A vitákon, megbeszéléseken az LMP-s politikusok mellett meghívott előadóként néhány magyar kormányzati szereplő is részt vesz.
Az EGP a tanácskozás helyszínéül azért választotta Magyarországot, mert 2011 első félévében hazánk tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét. Az Európai Zöld Párt ezzel a gesztussal támogatja a pártcsaládban egyelőre megfigyelői státuszt viselő Lehet Más a Politikát.
Az esemény fő témái a demokrácia állapota, a zöld gazdasági élénkítés, az éghajlatváltozás és a vörösiszap-katasztrófa lesznek. A fukushimai nukleáris katasztrófa kapcsán a kihelyezett frakció-ülésen az EU energiaellátása és a gazdaságfejlesztése is napirendre kerül.



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.