Csütörtökön kezdődik az EU Erdészeti Igazgatói értekezlet Visegrádon (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2011. április 6. – Amint arról korábban beszámoltunk, EU Erdészeti Igazgatói értekezletet (Forest Directors Meeting) tartanak április 7-8. között Visegrádon, a Thermal Hotelben.
Az „EU Erdészeti Igazgatói" értekezlet a legmagasabb rangú nem hivatalos szakmai találkozó, ahol az Európai Unió 27 országából érkezett „első erdészek” tanácskoznak a szakma időszerű kérdéseiről, többek között az erdőtüzek megelőzésének lehetőségeiről. A ForestPress úgy tudja, hogy a tanácskozást követően a Pilisi Parkerdő Zrt működési körletében terepi bemutatón is részt vesznek a küldöttek.
A rendszeres hivatalos találkozók az Állandó Erdészeti Bizottságban zajlanak, ami az Európai Bizottság által összehívott tanácsadó testület. Itt elsősorban a minisztériumokból, és/vagy az erdészeti szolgálatok vezetőiből (köztisztviselőkből) álló grémium jön össze.
Az erdészeti igazgatók értekezlete is hasonló összetételű, kiegészítve a magas beosztású államerdészeti vezetőkkel, és ahol nagy jelentőségű a magán-erdőgazdálkodás, abban az esetben az ő képviseletükkel is.
Ezt az eseményt az éppen EU-s elnökséget adó tagország rendezi. Ez egyben jelzi azt is, hogy hiába hasonló az összetétel ez már nem kötődik az EU Bizottsághoz, mivel ezt az EU Tanácsban éppen elnöklő ország szervezi.
Az erdőgazdaságok vezetői egy másik szintet képeznek. Az ő számukra az EU intézményektől lényegében független Eustafor – ami az európai erdőgazdaságok érdekképviseleti szerve –, biztosít fórumot, és aminek egyelőre nem tagjai a magyar erdőgazdaságok.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.