Budapesten ülésezik az UNECE-FAO Erdészeti Kommunikátorok Hálózata (FCN) (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2011. április 12. - 2011. április 12-14. között Budapesten, a Normafa Hotelban tartja éves ülését az UNECE-FAO Erdészeti Kommunikátorok Hálózata A rendezvény része az Európai Unió hivatalos erdészeti rendezvényeinek. A tanácskozás vendéglátója az Országos Erdészeti Egyesület, a szervezést a Pilisi Parkerdő Zrt vállalta.

Köszönti a vendégeket Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke, Vajai László, a Vidékfejlesztési Minisztérium Erdészeti, Halászati és Vadászati Főosztálya vezetője, valamint Eve Charles, az UNECE/FAO képviselője, továbbá Ingwald Gschwandtl, az FCN vezetője.
A megnyitót követően nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak a résztvevők és a meghívott szakmabéli vendégek.

A 16 országból és az EU Bizottságtól, valamint az ENSZ Erdőfórumtól érkezett 36 külföldi és magyar résztvevő délelőtti munkaülésén kerül sor az Erdők Nemzetközi Éve eddigi eseményeinek értékelésére, a tanulságok levonására.
Rövid elemző előadások hangzanak el a résztvevő országok és szervezetek küldöttei részéről.

A Zöld Gazdaság című téma arról szól, hogy mindez jó alkalom vagy kihívás az erdészeti kommunikációnak? Fogalmak és megközelítések a zöld gazdaságot illetően, és hogy miként jelenik meg ebben a kontextusban erdők szerepe.

Sor kerül a legjobb gyakorlati példák bemutatására is az erdészeti kommunikációban. Ezek sorában hangzik el Kovácsevics Pál és Zétényi Zoltán előadása is, Ki kell jönni az erdőből címmel.

Európai Erdészeti Kommunikációs Stratégia
Az ülésen mutatják be az éppen elkészült Európai Erdészeti Kommunikációs Stratégiát.
E fogalom fő összetevőivel foglalkoztak az utolsó években az FCN találkozókon és fejlesztették tovább az FCN stratégiai munkaülésein.

A résztvevők megvitatják a FOREST EUROPA miniszteri konferencia - Oslo, 2011. júniusi ülésével kapcsolatos kommunikációs tennivalókat.


Erdőpedagógia
Az FCN a legjobb példákra alapozva összeállított egy európai erdőpedagógiai koncepciót az erdővel kapcsolatos környezeti oktatáshoz, amelyet közös elvekre és minőségi előírásokra alapoznak. Egy FCN munkacsoportot hoztak létre ebből a célból, és elkészítették az erről szóló jelentést. Az FCN jelentését Thomas Baschny, erdőpedagógiai munkacsoport-vezető mutatja be.
A résztvevők szakmai-terepi és kulturális programokon is részt vesznek a Budai hegyekben és Visegrádon.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.