Vasárnap kezdődik a Föld Fesztivál (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

2011. április 15. - Hatnapos rendezvénysorozat az Állatkertben

Állatbemutatókkal, látványetetésekkel, rendezvényekkel, különleges látnivalókkal várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert a vasárnaptól jövő péntekig, azaz április 17-től 22-ig tartó Föld Fesztivál ideje alatt.

Rendezvények, látnivalók és élményprogramok sokaságával várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert az április 17-től 22-ig tartó Föld Fesztivál idején. Maga a Föld Fesztivál lényegében a Föld Napjának hatnapos rendezvénysorozattá bővített változata. A rendezvénynek idén két kiemelt témája lesz, az emberszabású majmok és az erdők védelme. Az európai állatkertek emberszabású kampányát külön állomáshelyen mutatják be, de számos látnivalóval és programmal lesznek jelen az Állatkert partnerszervezetei, köztük a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, az Országos Erdészeti Egyesület, az Ökocsiga Játszóház, valamint a Magyar Turizmus Zrt. is. Lesz „erdőkerülő” vetélkedő is, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Szervezete állomáshelyén pedig megtudhatjuk, mit érzékelnek a vak emberek az erdők élővilágából.
A vasárnapi, 17-i nyitónapon további programokkal, az Országos Meteorológiai Szolgálat bemutatójával, jógabemutatóval és a Természettudományi Múzeum kincseivel bővül a látnivalók sora, mi több, a természetes eredetű táplálékokkal és a méz jótékony hatásával is megismerkedhetnek az érdeklődők. Bár a nyitónap programjain már délelőtt 10 óráról részt vehetnek a látogatók, a hatnapos eseménysorozatot hivatalosan 11 órakor nyitja meg dr. Illés Zoltán környezetügyi államtitkár, valamint prof. dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója.
Az állatkerti rendezvényeken az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskolai Szakosztálya is bemutató sátorral képviselteti magát.

Állatbemutatók, látványetetések a Föld Fesztivál idején

10.00 Táncoló talpak: pingvinetetés és fókatréning (Kisszikla)
10.30 Pelikánetetés (Nagytó – Pelikán terasz)
10.30 Tengeri herkentyűk: rája etetés (Akvárium)
11.00 Fóka Móka: oroszlánfóka show (Sarkvidék panoráma)
11.00 Elefántetetés (Szavannaház/Elefántkifutó)
11.00 Trópusi vihar: zivatar az esőerdőben (Pálmaház)
11.30 Állatok akcióban: állatbemutató (Noé Aréna)
11.30 Kertész leszek: mindent a kéznek! (Pákásztanya)
12.00 Kígyók bűvöletében: óriáskígyó simogatás (Ausztrálház/Élet-Halál Ház)
12.30 Makik, majmok mindenhol (Madagaszkár Ház)
13.00 Bongo és családja: gorilla etetés (Gorilla kifutó)
13:00 Papagájetetés (Xantus Ház)
13.30 Mosó Masa mosodája: mosómedve etetés (Bagolyvár)
13.30 Trópusi vihar: zivatar az esőerdőben (Pálmaház)
14.00 Fóka Móka: oroszlánfóka show (Sarkvidék panoráma)
14.00 Elefántetetés / csak hétvégén! (Szavannaház/Elefántkifutó)
14.30 Állatok akcióban: állatbemutató (Noé Aréna)
14.30 Bőrgyógyász halak (Vízparti Élet Háza)
15.00 Kopasz-e a tarvarjú? tarvarjú etetés (Ausztrál Ház)
15:00 Elefántiskola: Assam tréning (Régi Elefántház)
15.30 Tapírok és társaik: tapíretetés (Dél-Amerika kifutó)
15.30 Táncoló talpak: pingvinetetés és fókatréning (Kisszikla)
16.00 Több láb jobb!: rovarsimogatás (Szavannaház)
16:00 Hüllőóriások (Mérgesház)
16.30 Fóka Móka: oroszlánfóka show (Sarkvidék panoráma)

Mentett állatok szabadon engedése Somogyban

Csütörtökön hét sünt, két erdei fülesbaglyot, egy macskabaglyot és egy füleskuvikot, egy szárcsát, kilenc mocsári teknőst és három vízisiklót és egy fürge gyíkot engedtek szabadon a Fővárosi Állat- és Növénykert szakemberei a Somogy megyei Lábod-Petesmalom térségében, a Somogy Természetvédelmi Szervezettel közösen. Az állatok többsége sérülten vagy legyengülten került be az Állatkertbe a múlt ősszel, a teknősök között akadt sérült, törött páncélú állat is, a macskabagoly pedig egy kéménybe szorult bele úgy, hogy utána hetekig átható füstszaga volt és a szárnya is megsérült. Az állatok a telet az Állatkert természetvédelmi mentőhelyén töltötték, a tavasz eljövetelével azonban a megfelelő kondíciójú, illetve gyógyult állatokat szabadon lehetett engedni.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.