FREE FERI!-demonstráció (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2011. augusztus 15. - Az Audi természetpusztító, ám többezer új munkahelyet teremtő győri beruházása ellen egyedül Zsák Ferenc és a TTT tiltakozott. A cég följelentette Zsákot, ráadásul az ügyészség elérte, hogy mint egy veszélyes bűnözőnek, börtönben kelljen várnia a perére –olvasható a Védegylet közleményében.

Zsákot a jövő héten átszállítják a debreceni börtönbe Budapestről, ezért hétfőn tüntetést szerveznek a Terror Házánál a tiszántúliak vezérének szabadon bocsátása érdekében.

Azt csinálhat Magyarországon egy multi, amit akar? Igen!
Van egy ember, aki szembeszáll multival, állammal, EU-val? Igen!
Börtönbe rakják? Igen!
Vannak, akik kiállnak mellette? Igen!
Mi tehetünk? Kívánjunk legalább jó utat Ferinek! – írják fölhívásukban.

Amint arról korábban többször is beszámoltunk, az Audi új gyára egy Natura 2000 természeti területre épül Győr mellett, ami eddig több mint 100 védett és fokozottan védett állat- és növényfaj otthona volt.

Az Audi előbb megkereste Ferit és megállapodást kötött olyan élőhelyek fejlesztéséről, amelyhez hasonlókat a gyár miatt elpusztít, majd az aláírás után följelentette „vesztegetésért”.

Ezért Feri - miközben továbbra is foglalkozott az Audi-üggyel -, szorgalmasan följárt a nyomozókhoz, és vitte a papírokat Pestre, hogy segítse a munkájukat, és tisztázza magát. De az ügyészség úgy döntött, hogy a tárgyalásig tegyék egy cellába, nehogy elszökjön, elrejtőzzön, bizonyítékokat semmisítsen meg.



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.