Baranyában is zárul az Erdők Hete (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2011. november 7. - Tizenötödik alkalommal rendezték meg az Erdők Hete országos eseménysorozatot, melynek témája idén: „A fa nemzeti vagyon”. A szervezők minden évben változatos programokkal hívják fel a lakosság figyelmét a magyar erdőkre és erdőgazdálkodásra.  Az idei országos rendezvényeken, 50 helyszínen, mintegy tizenötezer ember vett részt.

A Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza már a kezdetektől aktív szervezője az országos sorozatnak. Minden évben más és más programokra, vetélkedősorozatokra várják az érdeklődőket.
Idén három korcsoport részére hirdetettek erdőismereti vetélkedőt. Ennek különlegességét az adta, hogy a jelentkező csapatok erdész vezetésével, egy tematikus túra alkalmával ismerkedhettek meg az erdőgazdálkodás alapjaival, betekintést nyerve az erdészek munkájába is.
Ezt követően kaptak egy, az útvonalhoz kapcsolódó feladatlapot, melyet a terepen elhangzottak alapján, valamint otthoni, iskolai kutatómunka során tudtak megoldani. Az elméleti, gyakorlati és kreatív feladatokból álló kérdéssort végül 32 négyfős csapat oldotta meg.

A versenyt lezáró ünnepélyes eredményhirdetésre 2011. november 8-án, 15 órakor kerül sor a Tudomány és Technika Házában (Pécs, Búza tér 6/b). Az eseményre minden résztvevőt és érdeklődőt szeretettel várunk!



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.