KIRÁLYHELMECEN EURÓPA LEGGYAKORIBB ÁRVÍZZEL SÚJTOTT TÉRSÉGÉRŐL VAN MIT MEGBESZÉLNI

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
1. A Tisza vízgyűjtő területe Európának az a legnagyobb térsége, amelyet leggyakrabban sújt árvíz és belvíz.
2. A védőművek jelentős része 15-30 évenkénti egyszer bekövetkező gátszakadásra vannak kalibrálva a szükséges 100 év helyett.
3. Az Európai Unió legszegényebb 20 régiójának a fele ebben az árvizes térségben, a Tisza völgyében van. Kedves Meghívottunk! Tisztelt Kolléga!


A Tisza völgye és mellékfolyóinak térsége mind beletartozik az Európai Unió által kezdeményezett Duna makro-regionális Stratégia (EUSDR) hatókörébe. (info: www.danube-region.eu, www.danubenet.eu)
A Duna Stratégia 5. prioritási területéről: a Környezeti kockázatok kezeléséről szóló „DaNet” nemzetközi konferencia célja nemcsak az, hogy elősegítse a tájékoztatást a Duna Stratégiáról, hanem, hogy a résztvevő szervezetek (önkormányzatok, érdekképviseletek, intézmények, kamarák, civil szervezetek) képviselői közös közleményben jelezzék javaslataikat a nemzeti kormányok és az EU intézményei felé.
Van mit megbeszélni. A Tisza vízgyűjtő területe Európának az a legnagyobb térsége, amelyet leggyakrabban sújt árvíz és belvíz. Az ezeket megelőző beruházások ugyanakkor nem, vagy nem a megfelelő ütemben valósulnak meg. A védőművek jelentős része 15-30 évenkénti egyszer bekövetkező gátszakadásra vannak kalibrálva a szükséges 100 év helyett.
Ezek a beruházások csak közpénzből valósíthatók meg, de ezekben a régiókban ebből nagyon kevés van. Az Európai Unió legszegényebb 20 régiójának a fele ebben az árvizes térségben, a Tisza völgyében van.
Tájékozódásra, a közös lehetőségek és fellépés áttekintésére, megfogalmazására egyaránt ad lehetőséget a konferencia, amelyre ez úton tisztelettel meghívjuk.

Tisztelettel
„DaNet” konferencia-sorozat szervezői nevében
Szilvássy István elnök
Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége
www.danubenet.eu
Azzal, hogy a Duna stratégia és annak makro-regionális területi együttműködést szolgáló tartalma minél szélesebb körben váljon ismertté, a Magyar Település és Területfejlesztők Szövetsége (MTTSZ) több, mint két éve foglalkozik.
2011-ben a Szövetség elnyerte az EU bizalmát azon nemzetközi konferencia-sorozat megszervezéséhez, melynek címe DaNet Conference Series és, amelynek célja:
• elősegíteni a nem-kormányzati szervezetek (intézmények, önkormányzatok, kamarák, egyesületek, egyházak, vállalkozások és más civil szervezetek) tájékozódását a Duna Stratégiáról, és, hogy ezek a szervezetek közös közleményben jelezzék javaslataikat a kormányok és az EU intézményei felé.
• a sikeres megvalósítás érdekében segíteni a nem-kormányzati szervezetek – ezen belül az érdekképviseletek, szakmai szervezetek, civilek – területi és szakmai alapon való, prioritási területekhez kötődő hálózatosodását (e hálózati rendszer neve: „Danubenet for NGOs”)
Tisztelt Meghívottunk! Kedves Kolléga!
Ezúton meghívjuk Önt a Duna stratégia és a DaNet konferencia sorozat témában sorra kerülő konzultációra.
Időpont: 2012. június 8, 10.00 óra
Helyszín: Angelika Kávéház, 1011 Budapest, Batthyány tér 7.
Kérjük, részvételét visszajelezni szíveskedjék válasz e-mailen (név, tisztség, szervezet neve) június 7-ig.
Tisztelettel
Szilvássy István
elnök


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.