Nemzetközi konferencia a megújuló energiáról (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2012. augusztus 8. - Az Ökopolisz Alapítvány és a prágai Heinrich Böll Alapítvány tavalyi nagysikerű pécsi konferenciája után ismét konferenciát szervez az atomenergia és a megújuló energia jövője és kilátásai, jövőbeni költsége és elérhetősége témájában. A sajtónyilvános rendezvényre Budapesten, 2012. október 10-én délelőtt 9:00 és 14:00 között kerül sor.

A rendezvény különös aktualitását adja, hogy az alternatív Nobel-díjas Mycle Schneider rendezvényünkön be fogja mutatni a világ nukleárisenergia-iparának állását évről évre felmérő "The World Nuclear Industry Status Report" 2011-2012 évre szóló, legújabb kiadását.

Mycle Schneider mellett előadóként megerősítette részvételét konferenciánkon többek között Varró László, a párizsi székhelyű Nemzetközi Energiaügynökség szén-, gáz- és villamosenergia-divíziójának vezetője, valamint Felix Matthes, a németországi Öko-Institut szakértője, a megújuló energiaforrások kilátásainak vezető kutatója. Reméljük, hogy ahogyan tavaly Fellegi Tamás minisztert, úgy idén Kovács Pált, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyekért felelős államtitkárát is előadóink között köszönthetjük.

 

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.