HUBERTLOV – LEVICE 2006 (VIP/ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Vadászati és természetvédelmi témájú filmek nemzetközi filmfesztiválja Léván
2006. március 18. és 23. között immáron tizenegyedszer rendezik meg a vadászati és természetvédelmi filmek nemzetközi seregszemléjét a szlovákiai Léván.

Az 1996-ban indult filmfesztivál rendezői Èí¾ Marián mérnök, Dr. Hlásnik Jozef és Krajniak Du¹an mérnök voltak. Az akkor megfogalmazott célokat így foglalták össze:
A vadászati és természetvédelmi filmek készítése gyönyörű példája annak, hogyan lehet a szívünkkel megérinteni a természetet, hazavinni egy darabját és a nélkül vizsgálni a természet törvényszerűségeit, hogy megzavarnánk azt.
A filmfesztivál  a második évtől már három kategóriára osztotta a pályázó filmeket: dokumentumfilmek, oktató filmek, valamit a természet és a vad viszonyát bemutató filmek.  
2004-ben versenyeztek először a filmek alkotói a HUBERTLOV vándorserlegért. 2005-ben a vadászati és természetvédelmi filmek seregszemléje nemzetközi státuszt kapott. Az elmúlt tíz év alatt 142 filmalkotás versenyzett.
Amint arról korábban beszámoltunk, a tavalyi fesztivál HUBERTLOV vándorserlegét, a farkasokról szóló filmjével, Gadó György nyerte, aki a vadászati és természetvédelmi témájú filmek seregszemléjének abszolút győztese is lett.
Nevezési határidő 2006. február 28.


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.