Május második hétvégéjén irány a Hegyköz! (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2013. május 4. - Színes, változatos programok várják az érdeklődőket május második hétvégéjén a Hegyközben. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. rendezvényein senki nem fog unatkozni, a család apraja-nagyja talál magának hasznos és érdekes elfoglaltságot.

Május 10-én, pénteken a Madarak és Fák Napjáról a Zemplénben is megemlékeznek. A programok a Pálházi Állami Erdei Vasút Pálháza-Ipartelep megállójánál lesznek. A gyerekek szakvezetéses túrát tehetnek a Páfrány tanösvényen, kézműves foglalkozásokon és sétakocsikázáson vehetnek részt, de megnézhetik az erdészeti és vadgazdálkodási gyűjteményt és természetesen nem maradhat el a kisvasutas utazás sem. (Információ: ÉSZAKERDŐ Zrt. Humánpolitikai osztály, 30-825-3202.)

Az V. Nemzetközi Vadételfőző és Vadásznap a Füzérradványi Kastélyban lesz szombaton, vagyis május 11-én. A seregszemlét a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vadászkamara és Vadászszövetség, Füzérradvány Község Önkormányzata, az ÉSZAKERDŐ Zrt. és a hegyközi vadászok képviseletében ifj. Szemán Jenő közösen szervezi. Trófea-bemutató, vadászati – és ásványkiállítás, néptánc előadás – csak néhány a programok közül. A gyerekek a kézműves foglalkozások mellett a vadászat virtuális változatát is kipróbálhatják.  

A páfrányok ébredése – ezt a nevet viseli a Pálházi Állami Erdei Vasút május 11-i rendezvénye. A szerelvény a Kemence patak völgyében, a Zempléni Tájvédelmi Körzet legszebb részein közlekedik. A programba rövid megállókat iktatnak, a többi között a védett strucc-haraszt fotózására is lehetőség nyílik. (Előzetes regisztráció szükséges!)

Szombaton és vasárnap, vagyis május 11-én és 12-én élethű hajómodellek és gőzhajók versenyeznek Kőkapun, az Áfonyás tavon. A futamokat vasárnap délig a Pálházi Állami Erdei Vasút menetrendjéhez igazítva bonyolítják le. Mindkét nap délelőttjén a gyerekek ki is próbálhatják a távirányítású modelleket.



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.