Madarak és Fák Napja a KAEG-nél (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2013. május 8. - A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. az erdészeti alaptevékenység mellett nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos szemléletformálásra. Együttműködések révén segíti elő, hogy a lakosság minél szélesebb körben kapcsolódhasson be a Madarak és Fák Napi rendezvények programjaiba. Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Győri Erdészete évtizedes hagyományt elevenít fel a Püspökerdőben szervezett rendezvényén. Három általános iskola részvételével színes gyermekműsor, majd a tornapályán és tanösvényen vezetett erdei kirándulás, valamint kötetlen szabadtéri játékok szerepelnek a május 10-én 9-13 óráig tartó programban.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Kar Neveléstudományi Intézete a Zölderő Környezetvédő és Szépítő Egyesülettel Győr-Bácsa városrészben, a Szitás-domb füvészkertben több állomásból álló vetélkedőt szervez, ahová előzetes regisztráció alapján várják óvodai és általános iskolás csoportok jelentkezését. (Lampert Bálint - 70/23-50-643 vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.) Időpont: 2013. május 10., 9 órától

A Ravazdi Erdei Iskola az ÁRKÁD Győr bevásárlóközpontban tart játszóházi és interaktív foglalkozást minden korosztály számára. Május 10-én 10-19 óra között várják gyerekek, felnőttek, családok megjelenését a helyszínen, előzetes regisztráció nem szükséges. (Információ: Libor Mária 20/599-7838)

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Jánossomorjai Erdészete egy mosonmagyaróvári általános iskolának tart három napos szabadtéri programot (május 8-10. között) a város környéki erdőkben. A természetismereti jellegű foglalkozásokon bemutatják a helyi erdőket és az erdészeti munkákat, valamint a fafaragást és a méhészkedést.

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Jánossomorjai Erdészete és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi csoportja május 21-én két jánossomorjai iskolának tart tájékoztatóval egybekötött madárbefogási-madárgyűrűzési programot.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.