Finnországban rajtol az Európai Erdők Hete (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image2013. október 28. – November 4-én, a finnországi Rovaniemiből, indul a 2013. évi Európai Erdők Hete A másodízben megrendezett, az egész kontinensre kiterjedő eseménysorozat – a mostani adatok szerint – 35 párhuzamos rendezvényből áll. A rendezvényt Esko Lotvonen, Rovaniemi polgármestere nyitja meg. Rovaniemi az Európai Erdők Hete hivatalos városa.
 A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a FAO hivatalos honlapjára lehet bejelenteni a helyi, nemzeti rendezvényeket, amelyek kapcsolódnak az Európai Erdők Hete eseménysorozatához.
Tekintettel arra, hogy számos európai országban ünnepi eseménynek számít december hatodika, Mikulás napja, a rendezvényeket ehhez kapcsolhatják – ajánlják a szervezők.
A rendezvények listája itt tekinthető meg:
http://www.unece.org/forests/metsa2013.html
Itt pedig feltölthetők a nemzeti rendezvények:
http://www.unece.org/forests/metsa2013.html

A rovaniemi események november 4-én, hétfőn délelőtt sajtótájékoztatóval kezdődnek, majd délután kerül sor a megnyitó ünnepségre.
Kedden délelőtt „piaci vita” címmel zajlik párbeszéd az erdészeti termékek kereskedelméről, az innovációról és az erdészeti termékek „zöldítéséről”.
Délután pedig Fókuszban a magánszektor címmel kerekasztal beszélgetést tartanak, illetve ezzel párhuzamosan erdészeti genetikai kutatások a világban, illetve az erdők és az élelmiszerbiztonság lesz a téma egy másik helyszínen.
Szerdán fókuszban a zöldgazdaság: kerekasztal beszélgetés az erdészet zöldgazdasághoz való hozzájárulásának méréséről és kommunikációjáról.
Délután a 2014-20 közötti időszakban a zöldgazdaságba illeszkedő erdészeti cselekvési tervről tartanak vitát.
Csütörtök délelőtt többek között az erdészeti monitoring és az erdőtüzek lesznek terítéken.
Délután a következő erdészeti világkongresszussal kapcsolatos egyeztetésre kerül sor.
Pénteken a résztvevők szakmai kiránduláson vesznek részt.

A szervezők fölhívják a figyelmet arra, hogy Finnországban ebben az időszakban már hideg van, így ennek megfelelően öltözzenek.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.