Az Ős-Dráva Látogatóközpont alapkőletétele (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2013. október 30. - Ős-Dráva Ökoturisztikai Látogatóközpont és Bemutatóhely Cún-Szaporcán 2013. október 30-án helyezik el az Ős-Dráva Látogatóközpont alapkövét. Az alapkőletételen dr. Rácz András, környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár, Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő, az Ős-Dráva Program összehangolásáért felelős kormánybiztos, valamint Hévizi János, a kivitelezést végző Aktív Kft. ügyvezető igazgatója közösen írja alá azt az emléklapot, melyet az alapkő alá rejtett időkapszulába helyeznek, az október 30-i megyei napilap egy példánya, néhány forgalomban levő aprópénz, valamint a létesítmény látványterve társaságában. Ezzel kezdetét veszi a beruházás megvalósítása.
Az Ormánság területén elhelyezkedő Szaporca község határában 2014-ben nyílik meg az Ős-Dráva Látogatóközpont. A létesítmény a közeli Duna-Dráva Nemzeti Park természeti értékei és a Dráva folyó bemutatása mellett nagy hangsúlyt fektet az ormánsági élet, a hagyományos gazdálkodási formák, a hagyományok élő, interaktív formában történő bemutatására, valamint a természetvédelmi, gazdálkodási, tájhasználati problémákra való figyelemfelkeltésre.
A látogatóközpont az Ős-Dráva Program részeként valósul meg a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság projektjeként, a DDOP Komplex turisztikai termékcsomagok kialakítása elnevezésű pályázat támogatásával. A program komplex, a természeti, társadalmi és gazdasági szférát egyaránt érintő területfejlesztési koncepció, amely hosszútávob a fenntartható fejlődés feltételeit teremti meg hazánk egyik leghátrányosabb helyzetű térségében, az Ormánságban.

A projekt költségvetése: nettó 1 038 386 480 Ft.
A projekt befejezésének tervezett időpontja 2014. augusztus 31.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.