Ligno Novum - Wood Tech Sopronban (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Az ünnepélyes megnyitóra Sopron város Fő terén szeptember 5-én, 20.00 órakor kerül sor.
2006. szeptember 6-9. között 16. alkalommal rendezik meg Sopronban a Ligno Novum - Wood Tech faipari és erdészeti szakkiállítást. Eddig 220 cég jelezte részvételét – tájékoztatták a ForestPresst a szervezők.

A legnagyobb hazai szakkiállításra jelentkezők közel 600 magyar és külföldi vállalkozást képviselnek, melyek 15 százaléka első alkalommal vett részt ezen a rendezvényen. Külföldi kiállítók érkeznek Ausztriából, Csehországból, Németországból, Olaszországból, Romániából, Szlovákiából, Szlovéniából, sőt Kínából is.
A szervező Program Kft. illetékese szerint a fakitermeléstől a bútorkészítésig minden megtalálható lesz a kiállításon, köztük erdészeti, faipari gépek, eszközök, szerszámok, felületkezelési alap-, segédanyagok.
Elsősorban a faiparban tevékenykedő gyártók, kereskedők találkozója a soproni fórum, de a seregszemlén bemutatkozik faipar szakmai-tudományos háttere is.
A kiállítók gondosan készülnek az esztétikus és vevőközpontú standok kialakítására, sőt a hírek szerint meghökkentő ötletekkel is találkozhatunk majd a kiállításon.
A kiállítás 1991 óta látványosan fejlődött, az akkori 45 kiállító 430 m2–en mutatta be portékáit, ebben az évben már 220 cég 11 ezer m2-en állíthat ki.
A Ligno Novum - Wood Tech faipari szakkiállítás vásárdíj pályázati rendszere a korábbi évekhez képest megváltozott a vásárdíj rangjának emelése és a pártatlan elbírálás biztosítása érdekében. A kiállítók a jelentkezési lapon megjelölhették, hogy újdonságot mutatnak be a kiállításon, ezzel egyúttal részt vesznek a vásárdíj pályázaton, amennyiben a jelzett újdonságról írásos tájékoztatót küldenek. A szakmai szervezetek által delegált Vásárdíj Bizottság dönt a díjak odaítéléséről. A díjátadásra 2006. szeptember 5-én a kiállítás megnyitásának keretében kerül sor.
Az évről-évre visszatérő közel 15 ezer látogató bizonyítja, hogy a pezsgő kereskedés, az információcsere és a tudományos rendezvények meglátogatása a szakma minden szereplőjének fontos fórumává vált.
Ám a 16. Ligno Novum - Wood Tech faipari szakkiállítás nemcsak a „fások" találkozóhelye, hanem mindazoknak, akik a rendezvényhez, az Egyetemhez, a városhoz kötődnek. Sopron szakmai, baráti és szabadidős programként is kínálja a szakkiállítás megtekintését.
Az ünnepélyes megnyitóra Sopron város Fő terén szeptember 5-én, 20.00 órakor kerül sor.
A kiállítás szerdától péntekig 10-18 óra között, szombaton 10-től 16 óráig tart nyitva.
www.ligno-novum.hu                             www.wood-tech.hu


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.