Nemzeti ünnepünk erdészprogramjai Budapesten és Sopronban (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageEseménysorozat az 1956-os forradalom 50. évfordulóján
Az Országos Erdészet Egyesület megemlékezést és ünnepélyes faültetést tart október 27-én, délelőtt, 10 óra 30-kor Budapesten, a Városligetben,  az OEE millenniumi kopjafájánál. Pethő József, az OEE elnöke köszönti a megjelenteket, majd Andor József erdőmérnök mond ünnepi beszédet.

Ezt követően az erdészeti szervezetek és intézmények képviselői elültetnek hat magyar tölgyet. Az ünnepség után a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban folytatódik a megemlékezés, ahol az OEE Erdészettörténeti szakosztály ’56-os pályázatának eredmény hirdetésére kerül sor. 

Sopronban a Nyugat-Magyarországi Egyetem vár mindenkit az 1956-os forradalom 50. évfordulójának közös ünneplésére.
A NYME Központi Könyvtár igazgatója, ifj. Sarkady Sándor a Selmeci Társaság szervezésében az 1956-os forradalom eseményeit feldolgozó előadás-sorozatot tart az egyetem "E" épületének 16-os termében. 
Október 18-án, 19 órakor Feledy Péter "56 perc 56-ról" című filmjét követi előadás és kötetlen beszélgetés a soproni eseményekről az egyetem "E" épületének 16-os termében. 
Október 20-án, 10 órától  "1956: Híd a világ és Magyarország erdészeti és faipari tudományossága között" címmel tudományos emlékülést rendez az MTA Erdészeti Bizottsága, a NYME Faipari Mérnöki Kara, a VEAB Erdészeti Szakbizottsága és a Soproni Tudós Társaság az Erdészeti Múzeumban (Templom u. 4.) az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója alkalmából.
Október 20-án, 16 órakor emlékkiállítás nyílik a Lábasházban: "Vér nélküli forradalom Sopron, 1956." címmel.
Október 23-án, 17 óra-kor emlékművet avatnak a Botanikus kertben, majd fáklyás felvonulás indul a Hűségkúthoz, ahol megemlékezést tartanak.

Október 24-én 10 órakor díszünnepség kezdődik a GYIK Színháztermében, ahol bemutatják a "Forradalom vér nélkül - Sopron 1956." című filmet. Ezt követően emléktáblát avatnak az épület falánál.
16 órakor az 1956-os bányamérnök hallgatók emlékére avatnak emléktáblát a Közgazdaság Tudományi Kar épületén. 
17 órakor könyvbemutatót tartanak, ahol ifj. Sarkady Sándor - A soproni MEFESZ az 1956-os forradalomban, valamint dr. Illyés Benjamin - Soproni diákok voltunk... című művét tárják az olvasók elé.
18 órakor az egyetem művésztanárainak kiállítása nyílik a GYIK Konferenciatermében.
18 óra 45-kor ünnepi műsor, irodalmi-zenei összeállítás kezdődik a forradalom tiszteletére.


 

 


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.