Miniszteri Konferencia az Európai Erdők Védelméről (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008-ban rendezik az Európai Erdészet Hetét.
2007-ben Lengyelországban rendezik  a Miniszteri Konferenciát az Európai Erdők Védelméről (MCPFE). A szakértői szintű találkozóra 2007. június 5-6-án kerül sor, Varsóban, a Hotel Radisson SAS-ban.
A Miniszteri konferencián többek között megvitatják az ENSZ Erdőfórum (UNFF-7) erdeményeit, a regionális együttműködés tükrében. Elhangzik majd a FAO/UNECE javaslata az Európai Erdészet Hete 2008. megrendezéséről, az európai regionális erdészeti együttműködés jegyében.

Tárgyalják a Miniszteri Konferencia elkötelezettségeit, így a Varsói Nyilatkozatot, és a két varsói határozatot, (1. Erdő, fa és energia témában, 2.Erdő és víz témában), mely utóbbi határozat tervezetéről még június 4-én, ugyanott, Varsóban tárgyalnak a szakértők.

Ugyancsak szerepelnek a napirendi pontok között az UNFCCC - Pán-európai erdősítési és ujraerdősítési ajánlások - a 2006 évi, vilniuszi tanácskozás, valamint a bécsi konzultáció (2007. május 8-9.) eredményei.

Továbbá tájékoztató hangzik el az MCPFE 2004-2007 munkaprogram megvalósításának előmeneteléről is.

Előadást hallhatnak az erdők minősítésének pan-európai értelmezéséről a szlovéniai Bledben rendezett műhely (2006. nov.14-15.) kapcsán. A Bécsi 3. Határozat - a IUFRO-kiegészítés megvalósítását segítő irányvonal kidolgozása is szóba kerül az előzetes napirend szerint.


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.