Föld Napja programok Budapesten és vidéken (MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
A Hints Institut formáció egy úgynevezett Freeshopot üzemeltet majd, ahova megunt tárgyakat várnak a vázától a báli ruhán át a cserepes virágig. A WAMP házi lomtalanításán bárki kedvére elcserélheti másokkal a lehetőleg nem túl viharvert állapotban lévő tárgyait - legyen szó akár ruhadarabról, háztartási-, vagy dísztárgyról.
A Madách téri parkolóban 11 és 17 óra között a Tech-Mobile Kft. számos elektromos energiával hajtott járművet mutat be az ésszerű energiafelhasználás jegyében. A téren nem csak megtekinthetőek, de ki is próbálhatóak az egyes bringák, robogók és kisautók. Az eseményekről további információ található a www.merlinbudapest.org/, a www.unitmagazin.hu, a www.wamp.hu, a www.criticalmass.hu honlapon.
A Föld napján, április 22-én, kedden a Magyar Közút Kht. immár harmadik alkalommal rendezi meg szemétgyűjtési akcióját. A központi esemény az M2-es Dunakeszi térségében található lehajtónál lesz reggel 8 és 14 óra között.
Változatos programokkal várja a Föld Napja alkalmából a Szegedi Vadaspark szombaton a családokat.
Nyíregyházán egyhetes programot szervezett a Föld Napja alkalmából a helyi állatpark és egy általános iskola.
- Az idei esztendő a békák éve, ezért a hétvégi programok közül több is az Európai Állatkertek Szövetségének idei kampányához kapcsolódik, amellyel arra szeretnék fölhívni a figyelmet, hogy e kétéltűek a Föld egyik legveszélyeztetettebb állatcsoportját alkotják. Nemcsak az élőhelyeik pusztulása és a környezetszennyezése, de egy gombabetegség világméretű elterjedése is fenyegeti őket - mondta az MTI-nek Juhász-Gőz Szilvia, a Szegedi Vadaspark zoopedagógusa.
A vadasparkban rendezett kiállításon hazai és egzotikus békák fotóival és hangjaival ismerkedhetnek meg a látogatók, a terráriumházban pedig különféle kétéltűeket és hüllőket simogathatnak az érdeklődők.
A Föld-napi okoskodón a környezetvédelemmel és az állatvilággal kapcsolatos kérdéseket és rajzos feladatokat kell megoldaniuk a gyerekeknek.
A programok egy része a szelektív hulladékgyűjtést és a komposztálást népszerűsíti, így minden látogató tapasztalhatja, hogy a természet megóvása nem távoli, elvont dolog, hanem ő maga szűkebb környezetében is tehet érte - mondta a zoopedagógus.
Nyíregyházán egyhetes programot szervez a Föld Napja alkalmából a helyi állatpark és a Kodály Zoltán Általános Iskola, s a rendezvénysorozat már szombaton megkezdődik a város határában húzódó védett Igrice-mocsár kitakarításával - közölte Révészné Petró Zsuzsanna, az állatkert munkatársa az MTI-vel.
A kétéltűek évére tekintettel azt szeretnénk, ha a híres nyírségi mocsárban fellelhető állatok élőhelyének minősége jobbá válna a rendcsinálással.
Az egy hetes program során az állatparkban a világ kontinensein élő fajok természethűen kialakított élőhelyeit mutatják be a látogatóknak, az iskolában pedig kiállításokat, előadásokat és vetélkedőket rendeznek, hogy a környezetvédelem fontosságára ráirányítsák a diákok figyelmét

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.