Roadshow-ra indult az erdőtörvény-tervezet (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Az 1996. évi Erdőtörvény helyett gyakorlatilag új szövegű jogszabály készült az FVM szakmai műhelyében. A 2005 óta folyó munka most jutott el abba a szakaszba, hogy a szélesebb közvélemény elé bocsáthassák megvitatásra. A korábbi hírek ugyan arról szóltak, hogy már ez év első felében az Parlament elé kerül a tervezet, de a törvényalkotási folyamatban bekövetkezett torlódás késedelmet okozott.

Az erdőtörvény módosítása jelenleg az Országgyűlés 2008. II. félévi munkatervében szerepel. Az FVM Természeti Erőforrások Főosztálya a terveknek megfelelően elkészítette a törvény és a végrehajtási rendelet tervezetét, amelyet augusztus 25-e és szeptember 1-je között szakmai egyeztetésre bocsát a gazdálkodói- és a civil szervezetek részére.
Az egyeztetés során a főosztály vezető munkatársai tartanak előadást, majd a résztvevők körében kerül sor a tervezet megvitatására.
A törvénytervezet szövege, mint munkaanyag, megtalálható az www.fvm.hu honlapon, a jogszabályok menüpont alatt.

A vitákra augusztus 25-én Pécsett és Nyíregyházán, augusztus 26-án  Szombathelyen és Kecskeméten, augusztus 27-én Egerben, szeptember 1-jén pedig Budapesten, az FVM Színháztermében kerül sor.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.