innoLignum Sopron - 2008. szeptember 11-13. (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageSopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki és Faipari Mérnöki Karai képzési és tudományos tapasztalatára építve és a szakma jeles képviselőinek támogatásával egy olyan új regionális szervezésű szakvásárt és rendezvénysorozatot indít 2008. szeptember 11-13-a között, amely az erdészeti és faipari vállalkozások és szervezetek tudományos, innovációs eredményeinek bemutatását, valamint a selmeci hagyományok és baráti kapcsolatok ápolását szolgálja – tájékoztatta a ForestPress-t Pakainé dr. Kováts Judit, az Informatikai és Gazdasági Intézet igazgató helyettese, egyetemi docens.

A szeptember 11-én, 11 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődő rendezvénysorozat és vásár szervezői számos célt és üzenetet fogalmaztak meg:
Sopron Megyei Jogú Város változatlanul otthont kíván biztosítani az erdészeti, faipari szakma képviselőinek.
Innovatív, kreatív, magas műszaki nívót bemutató technológiák, termékek bemutatásával kíván hozzájárulni a szakma versenyképességének fokozásához.
A szervezők segítő kezet nyújtanak a tehetséges hazai erdészeti- faipari vállalkozások újításainak demonstrálásához is.
A szervezők a kiállítókkal összefogva részt kívánnak vállalni a faipar, erdészet innovációs kultúrájának formálásában, valamint felelősen gondolkodnak és cselekednek a szakma érdekében.

Az idén első alkalommal megszervezett rendezvénysorozat célja egy új innovációs erőtér létrehozása Sopron erdészeti-faipari fellegvár szerepének megerősítésével, valamint fenntartani mindazon értékeket a szakmai hagyományőrző, nosztalgia programokkal, amelyeket a Hűség városa az előző évtizedekben adott a szakmának.

Az intézet igazgató helyettese kiállításról elmondta, hogy 173 kiállító jelezte részvételét. Több mint 40 rendezvény, többek között hat konferencia, 3-féle ingyenes szakmai tréning, laboravatás. kétnapos ingyenes szabadalmi tanácsadás lesz, továbbá termékbemutatókra és számos szabadidős programra, Faiparos Szakestre, baráti találkozókra, kosármeccsre , valamint Old Boys koncertre kerül sor.
A szombati lakossági napon további érdekes programok várják a látogatókat.
A rendezvényekre ingyenes a belépés.
Az innoLignum SOPRON szakmai rangját a kiállító cégek innovatív termékkínálata mellett azon kísérő rendezvények adják, amelyek a kiállítással egy időben, a kiállítási területen és az egyetem falai között zajlanak – tette hozzá Pakainé dr. Kováts Judit.
A vásár területén a rendezvények színvonalas lebonyolítására - egy külön erre a célra kialakított - konferencia centrum áll majd rendelkezésre.  További sokak számára érdekes rendezvények színesítik a programot: termékbemutatók, szoftverbemutatók, laboravatás stb. A Magyar Szabadalmi Hivatal pedig a szakkiállítás ideje alatt iparjogvédelmi tanácsadással áll a kiállítók és látogatók rendelkezésre.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.