Az OEE küldöttsége az EFN- találkozón Ausztriában (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Az Európai Erdészeti Hálózat (European Forestry Network - EFN) 2008. szeptember 25-26-án, Ausztriában, Bécsben és környékén tartja tanácskozását.
A magyar erdészeket az Országos Erdészeti Egyesület kéttagú küldöttsége képviseli, dr. Pethő József, az OEE elnöke, valamint Kovácsevics Pál, a Közönségkapcsolatok szakosztály titkára. A találkozó pénteken, Bécsben az Osztrák Földművelésügy és Erdészet Házában kezdődött.
A megbeszélés az EFN rövid bemutatásával kezdődött, majd Johannes Schima, az Osztrák Erdészeti Egyesület alelnöke, az Osztrák Földművelésügyi, Erdészeti és Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium erdészeti főigazgató-helyettese tartott előadást az ausztriai erdőgazdálkodásról és az erdő-párbeszédről.
Ezt követően a 41. Európai Erdészeti Északi Síversenyről (EFNS) tartottak megbeszélést, amelyre szlovákiai Donovalyban kerül sor 2009. február 8. és 15. között.
Pénteken a résztvevők terepi bemutatón vesznek részt, a Bécstől mintegy 100 km-re elterülő hegyvidéki erdőkben, ahol többek között a természetközeli erdőgazdálkodást és a gépesített fakitermelést, az erdőszövetkezeteket és az erdészeti irányítást tanulmányozzák.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.