Megújuló energia - a FA

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Az Ipoly Erdő Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület Megújuló Energia Szakosztálya konferenciát szervez 2008. október 2-án, 10 órai kezdettel Balassagyarmaton Megújuló energia - FA címmel. Konferenciára az Európai Biomassza Napok keretében kerül sor, annak magyarországi meghatározó rendezvényeként.

A konferencia célja, hogy az Észak-magyarországi Régióban képet nyújtson az erdei fa energetikai hasznosításának lehetőségeiről.
A programban országos áttekintés után az Észak-magyarországi Régió adottságait vizsgálják a lehetőségek és a termelők szempontjai alapján.
A fogyasztói oldalon megszólalásra kérik a felhasználók különböző csoportjainak képviselőit, a lakossági egyéni és közösségi fa alapú hőenergia szolgáltatás korszerű eszközeit forgalmazókat.
Példát mutatnak be a megvalósult közösségi fafűtésre. Tárgyalják a közösségi hőtermelés összekapcsolásának lehetőségét a villamosenergia-termeléssel, valamint a fa alapon történő villamosenergia-termelést.
Nemzetközi kitekintést is ad a konferencia a biomassza hasznosítás bajorországi tapasztalatainak bemutatásával.
A konferenciának Magyarország legerdősültebb régiója ad otthont.
A szervezők várják azokat a döntéshozókat, polgármestereket, szakembereket, akik lehetőséget látnak a fa energetikai hasznosításában.



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.