Dél-Dunántúl zöld szigetei (Baranyanet)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Második alkalommal kerül megrendezésre október 16-án Pécsett, a MTESZ székházban, a Mecsek-kutatás Konferencia. 2005-ben csak a város fölé magasodó hegység bemutatásával, kutatásának eredményeivel foglalkoztak az előadók, idén azonban a szomszédos Villányi-hegység megismertetése is hangsúlyos feladat.

Sok fontos és érdekes ismeret birtokába juthatnak a konferenciára ellátogatók legdélibb szigethegységünkről: geológiától, botanikán és zoológián keresztül az erdőgazdálkodásig és természetvédelemig. Csakúgy, mint három éve, 2008-ban is a Mecsek Egyesület, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Mecseki Erdészeti Zrt. közös szervezésében valósul meg a rendezvény, ahol az egyesület által meghirdetett ”csak TERMÉSZET” című fotókiállítás díjnyertes képei is megtekinthetők lesznek.
A konferencia helyszínén Haraszthy László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára adja át a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság új természetvédelmi őreinek szolgálati igazolványát és jelvényét. A Természetvédelmi Őrszolgálatnál az idén történt létszámbővítés lehetővé tette, hogy tájegységenként 3-5 természetvédelmi őr teljesítsen szolgálatot a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén. Innentől kezdve hivatalos személyként intézkedhetnek a védett területeken, de feladatuk az is, hogy segítsék, tájékoztassák a kirándulni, kikapcsolódni vágyókat.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.