Nemzetközi elismerés a SEFAG Híradónak (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ImageA FEIEA (a 13 országot és 5000 tagot tömörítő, Szakújságírók Egyesületeinek Európai Szövetsége) minden évben értékeli az üzemi, üzleti kiadványokat, folyóiratokat. A 2004. évi Grand Prix-n a SEFAG RT. üzemi lapja, a Fagazdasági Híradó bejutott a döntőbe, ahol kategóriájában ötödik helyezést ért el.

A dolog előzménye, hogy 2001-ben a SEFAG RT.-nek a Három évtized a somogyi erdőkben című jubileumi könyve, a 158 elődöntős közül bekerült a döntőbe, ahol az évkönyv kategóriában a hetedik helyen végzett – mondta Detrich Miklós, a lap felelős szerkesztője. –  Bizonyára ennek is köszönhető, hogy Maritta Arvidsson, a szövetség díjbizottságának vezetője tavaly küldött a szerkesztőségnek egy e-mailt, melyben javasolta, hogy pályáztassák meg a Fagazdasági Híradót is, méretkezzenek meg vele az európai mezőnyben. A GP szabályai szerint elküldtük a nevezésünket és a három utolsó lapszámot. Azután vártunk… majd újra vártunk… és lassan megfeledkeztünk a dologról. Néha ugyan eszembe jutott, de elhessegettem a gondolatot azzal, hogy ez a szerény magyarországi lapocska bizonyára sehol sincs a nagy anyagi háttérrel rendelkező nyugat-európai lapokhoz képest. A napokban aztán jött a nagy meglepetés: a Híradó – a könyvhöz hasonlóan – bejutott a döntőbe, ahol az ötödik helyen végzett.
Az összesen 111 pályázó közül a kategória döntőjébe kilencen jutottak. A többi döntős között bizony hatalmas cégek szerepelnek: a győztes a Német Vasút lapja lett, a második egy osztrák vízi erőmű, az Illwerke folyóirata, harmadik a Londoni Villamos Művek, míg a negyedik egy portugál vállalkozás újságja.  A követők sem akármilyen vállalkozások. Közöttük van a Belga Nemzeti Bank, egy svájci cégcsoport Sefar Word című lapja, valamint egy szlovén és egy dán lap.


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.