Aliréti trófeamustra (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageFotó: Detrich Miklós
Hagyomány a SEFAG Zrt. Szántódi Erdészeténél, hogy a bőgési szezon végén bemutatják a szeptemberben terítékre került gímbikák agancsait. Az erdészet 30.000 hektáros vadászterületén 53 szarvas esett. Közülük 10 arany-, 17 ezüst- és 20 bronzérmes minősítést ért el.

A bőgési átlagsúly 8,46 kg volt, míg a két legsúlyosabb trófea 13,57, illetve 12,65 kg-ot nyomott. Az aliréti vadászház mellett rendezett programon részt vettek a SEFAG Zrt. több erdészetének vadászai, valamint a környező erdőgazdaságok, vadásztársaságok képviselői is.
ImageA bemutatót követően a ForestPress kérdésére dr. Buzgó József vadgazdálkodási osztályvezető elmondta, hogy idén a SEFAG Zrt. területein nem voltak olyan kiemelkedő „teljesítmények”, mint az elmúlt évben, viszont szinte az összes vadászterület az elvárt szintű eredményt nyújtotta 210 bika terítékre hozásával. A bőgés egy héttel hamarabb kezdődött és sajnos egy héttel korábban is ért véget a megszokottnál, ezért az utolsó héten a vadásztatás eredménye nem volt olyan, mint azt szerettük volna. A fajsúlyok tekintetében mind pozitív, mind negatív meglepetések értek bennünket, hiszen az előzetesen 9 kg-ra becsült bikák megközelítették a 11 kg-ot, a 12 kg-ra becsültek pedig alig haladták meg a 10 kg-t. Ezzel együtt a cég szempontjából az idei eredmények az átlagsúlyt és a bikák korosztály összetételét figyelembe véve jónak mondhatók.

D. M.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.