Konferenciáztak a „zöld energia” jegyében (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageEnergianövényekről és biomasszáról, termelőkkel és szakértőkkel
A dél-dunántúli régió „zöld energetikai” jövője szempontjából kiemelkedő fontosságú volt az a két konferencia, amely 2006. októberében zajlott a PANNONPOWER HOLDING Zrt. szervezésében.

Az ország egyik kiemelkedő, biomassza-fejlesztésekben élen járó energetikai szereplője alapvető információkkal látta el mind a mezőgazdasági szakembereket, mind a politikai döntéshozókat azzal a kulcsszóval kapcsolatban, amely manapság meghatározza az energetikát. Az energianövényekkel kapcsolatos előadásokon a szakértők felvázolták többek között a Szentlőrinc közeli energiaültetvény, valamint a biomassza-alapú fejlesztés előnyeit, valamint azok szerepét és helyzetét Magyarország megújuló energiákkal kapcsolatos vállalásai terén. A szakemberek felhívták a figyelmet az európai uniós szabályozásokra és a megújuló energiák arányának tervezett növelésére, valamint azokra az előnyökre, amelyeket a speciális, a célnak megfelelő tüzelőanyag előállítása jelenthet.
A Szentlőrincen, 2006. október 11-én tartott konferenciára a mezőgazdaság fontos és befolyásos szereplői érkeztek az ország minden részéről, hogy meghallgassák az energianövényekkel kapcsolatos előadásokat, és hogy megtekinthessék a PANNONPOWER HOLDING Zrt. kísérleti energiaültetvényét.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamaránál tartott konferencián, 2006. október 27-én pedig Pécs és a megye politikusai, polgármesterek, kistérségi társulások elnökei hallgatták meg a PANNONPOWER HOLDING Zrt. biomassza-alapú fejlesztési terveiről szóló összefoglalókat, illetve előadások hangzottak el a zöld- és a megújuló energiával kapcsolatban is.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.