Erdészbál a Dunakanyarban (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImagePethő József nyitotta meg a 2007. évi Országos Erdészbált
2007. február 3-án, este hét órakor Fodor Imre erdőmérnök tárogatójának hangjaival vette kezdetét a 2007. évi Országos Erdészbál. Pethő József, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke nyitotta meg az idei Országos Erdészbált a visegrádi Sirály étterem összes termeiben. Az elnök emlékeztetett, hogy a tavalyi erdészbál óta sok víz lefolyt a Dunán, és azóta számos kellemetlen esemény borzolta az erdészek kedélyét.
A házigazda szerepét betöltő Kertész József felidézte a meghívó „ars poeticáját”, miszerint szívesen látunk mindenkit, aki támogatja a magyar erdők, a természet ügyét. Idézte Áprily Lajos 1936-ban született Királyasszony kertje című versét, amelyben a költő arra figyelmeztet, hogy illik megállani itt a nyugtalan világban. A vershez kapcsolódóan pedig az urak megajándékozták a társaságukban lévő hölgyeket egy-egy pompázó primulával.
A tárogató hangjai mellett megemlékeztek a résztvevők az elmúlt egy év során elhunyt szaktársakra.
ImageBudai Ilona énekművész dalban és prózában virtuális körutazásra vitte a vendégeket a Kárpát-medencében, felejthetetlen élményt nyújtva az egybegyűlteknek, köztük a nem kevés erdész-Attilában feszítő ifjú kollégának. 
Az ifjabb korosztály képviseletében a Szentendrei Református Gimnázium 12/A osztályának tanulói pedig fergeteges táncprodukcióval lepték meg a közönséget, alaposan föladva a leckét a parkettre lépő hölgyeknek-uraknak.
A szervezők nem feledkeztek meg az aznap névnapjukat töltő Balázsok köszöntéséről sem.
ImageAz étterem stábja jelesre vizsgázott, a kitűnő előételektől kezdve a főmenün át az éjféli pörköltig minden kitűnő volt.
Az elmaradhatatlan tombola bőséges nyereményesővel jutalmazta a játékos kedvűeket.
A legjobb állóképességűek hajnalig ropták a táncot a Kodex együttes zenéjére.
Kertész József bejelentette, hogy 2008. február 2-án ismét a visegrádi Sirály Étterembe várják az Országos Erdészbál vendégeit.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.