Síparadicsommá válhat Tusnádfürdő (Erdély.ma)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. november 14. - Erdély egyik fontos síparadicsomává válhat a közeljövőben Tusnádfürdő, az ország egyik legkisebb üdülővárosa. A helyi önkormányzat tervei szerint már a jövő év közepén átadják a település első sípályáját, melyet a település idegenforgalmi vállalkozásai, turisztikai egyesületei és a városi tanács által eszközölt 650 ezer lejes beruházás révén építettek.

Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere úgy nyilatkozott: a sípálya megépítésétől azt remélik a helybéliek, hogy jelentősen növekedni fog a városba látogató turisták száma, az idegenforgalmi idény pedig jövőtől akár száz nappal is meghosszabbítható. Az önkormányzat úgy tudja, míg 2006-ban hozzávetőleg 90 ezer turista látogatott a Hargita megyei üdülővárosba, ez a szám tavaly 140 ezerre duzzadt, így Albert Tibor polgármester szerint a sípálya átadása révén remélhetőleg több mint 200 ezerre nőhet a Tusnádfürdőre látogatók száma.

A városvezető közölte: amennyiben lesz rá anyagi keret, újabb sípálya kiépítésén gondolkodnak, ami sokkal nagyobb, hosszabb lenne, mint a decemberben elkészülő sportlétesítmény. Az új pályához vásároltak már hótaposót, és jövőre két hóágyút is beszereznének. A téli hónapokban korcsolyázásra is lesz lehetőség.

Tusnádfürdőn nőttek az elszállásolási lehetőségek is: a városban jelenleg három nagyobb és két kisebb szálloda üzemel, a nagyobbak 160, a kisebbek 40–50 ággyal. A helyi vendéglátó-ipari egységek tulajdonosainak 75 százaléka romániai vállalkozó, az üdülővárosban ugyanakkor két magyarországi vendégfogadó is várja a vendégeket. A helyiek inkább 1-2 szobás vendégfogadásra alkalmas helyet alakítottak ki lakásukban. Szabó Noémi


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.