UniversiTeam

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Január 17-én, szombaton indul Bamacoba a UniversiTeam, a Nyugat- magyarországi Egyetem rally csapata.

(A csapat tagjai: Meszjár András - Közgazdaságtudományi Kar, Erdőmérnöki Kar, Krámli András - Közgazdaságtudományi Kar, Szücs Tibor, - Erdőmérnöki Kar, Lévai Etelka, – Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Kar).
A rally útvonala a Föld 4. és 5. legszegényebb országán keresztül tart Mali fővárosába, Bamacoba. Az egyetemi csapat az afrikai falvakba és iskolákba karitatív csomagokat juttat el. Kérjük, ha teheti, segítsen adományával, amelyet 2009. január 13-án, kedden és 14-én, szerdán 8-15 óráig a rektori titkárságon adhat át.

Beszéltünk olyan emberekkel, akik évente járnak Afrikába és ismerik a helyi viszonyokat. A szegénység olyan nagy, hogy még a versenyzők üres vizespalackjai is értéknek számítanak (iskolába menet a gyerekek vizet tudnak benne magukkal vinni). Télen, amikor estére a hőmérséklet 0 fokra hűl, sincs a gyerekeken megfelelő ruházat és cipő, mert nincs nekik. Mindennapi látványnak számít az, hogy 4 éves gyerek 42-es bakancsokban csoszog. Lehet tehát küldeni gyerekruhát, cipőt, játékot. Az iskoláknak nagyon nagy segítséget jelent, ha régi számítógépet, nyomtatót, fénymásolót, fénymásoló papírt kapnak, amivel a tananyagot sokszorosíthatják, de hiánycikk a kréta, a papír, a füzet, írószer, térkép. A családokon a munkaeszközök segítenek, amelyekkel megteremthetik a
megélhetésüket: szerszámok, varrógép, felhasználatlan ruhaanyag. Lehet még küldeni keménycukorkát a gyerekeknek, francia nyelvű tankönyveket, mesekönyveket, kötszert, fájdalom- és lázcsillapítót, tisztálkodási szereket. Köszönjük a segítségét.

Kommunikációs Iroda,
Nyugat-magyarországi Egyetem


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.