Az egyetlen egyetemi csapat a Bamako rallyn (gondola)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
A Nyugat-magyarországi Egyetem 4 fős csapata az egyetlen egyetemi csapat, amely nevezett a 2009-es versenyen és az egyetlen olyan magyar felsőoktatási intézmény csapata, amely verseny kategóriában indul. A futam igazi, emberpróbáló, extrém tereprally.

Míg a 2009-es futamon a túra kategória a tavalyinál könnyebb lesz, addig a verseny kategória minden eddiginél nagyobb elszántságot és kitartást igényel majd – mondták el a csapat tagjai, Meszjár András, Krámli András, Szücs Tibor, Lévai Etelka mai soproni sajtótájékoztatójukon, amelyen jelen volt az egyetem rektora, dr. Faragó Sándor, és a csapat támogatói, akik között Firtl Mátyás, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, Sopron országgyűlési képviselője.A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat fontosnak tartotta, hogy a résztvevők megye jó hírnevét is magukkal vigyék, azzal a megyecímerrel együtt, amely az autón is rajta van. Győr, Mosonmagyaróvár és Sopron neve is eljut így a világba, amint a Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron, és még több városban is jelen lévő egyetemé, amelyet a versenyzők képviselnek. A megyei önkormányzatot a támogatásban – többek között – az is motiválta, hogy, a Bamako rally soproni résztvevői jótékony célt is kitűztek maguk elé, hogy a nélkülözőknek segítenek, hiszen Sopronból jelentős gyógyszerszállítmányt, továbbá írószereket, játékokat is visznek. ,,Térjenek haza épségben, egészségben!” – kívánta Firtl Mátyás a négy vállalkozó-kedvű résztvevőnek, együtt a többi támogatóval.
A versenyen való indulással a Nyugat- magyarországi Egyetem célja a karitatív szerepvállalás mellett a környezettudatos gondolkodás fontosságának hangsúlyozása – tették hozzá a Nyugat-magyarországi Egyetem bátor hallgatói, akik a versenyen való indulásunkkal szeretnék bizonyítani, hogy jó ötletekkel, kitartással és elkötelezettséggel a hallgatók is részt tudnak vállalni a világ legszegényebb országainak segítésében.
A csapat megbízható társa egy 1997-es évjáratú Toyota Hilux terepjáró.
A csapat közvetlenül az indulás előtt, január 15-én, csütörtökön 14 órától közönségtalálkozót tart a Nyugat-magyarországi Egyetem Erzsébet-kerti épületében. A találkozón meg lehet tekinteni az autót és ki lehet próbálni a csapat eszközeit.
A tervek szerint január 31-én érkeznek a versenyzők Bamakoba, Spanyolország, Marokkó, Mauritánia, Mali útvonalon. B. Tóth Éva


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.