A lavinaveszély ellenére biztonságosak a szlovákiai sípályák (Inforádió)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2009. február 23. - Szlovákiában tegnap este óta megállás nélkül szakad a hó. Pozsonyban reggelig több mint 30 centiméter hó esett, szinte teljesen megbénítva a főváros közlekedését. Ilyen kiadós havazásra már több mint egy évtizede nem volt példa a fővárosban.

Az utak csak nehezen járhatóak, a tömegközlekedés erősen akadozik, az emberek reggel csak nagy késéssel jutottak el munkahelyükre. Az autópályákat folyamatosan tisztítják, ennek ellenére reggel óta több komoly baleset történt. Bucany közelében a síkos úton több személygépkocsi az árokba fordult.

A hegyi átkelőkön most is a kamionok okozzák a legtöbb gondot, számos jármű keresztbe fordult az úton. A Besztercebányát Rózsaheggyel összekötő Donovaly hágón már reggel átjárási tilalmat rendeltek el a tíz méternél hosszabb teherjárművek számára.

Észak-Szlovákiában, elsősorban Árva és Kiszuca vidékén több kisebb mellékút járhatatlan, a hó vastagsága helyenként eléri a két métert. A hegyekben továbbra is fokozott lavinakészültség van érvényben, a kijelölt sípályák azonban biztonságosak. A meteorológusok a hét első felére további havazást ígérnek. Protics János


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.