Várja a sportolókat a dalos-hegyi sípálya (KISALFOLD.HU)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2009.02.24. - Sopron - Megfelelő minőségű hó esetén a hét minden napján várja a sportolni vágyókat a soproni dalos-hegyi sípálya. A sífutók számára már idén is jelöltek ki erdei pályákat, a jövőben folyamatosan bővítik ezeket.

Évek óta nem esett annyi hó térségünkben, mint idén télen. Mindez meg is látszik a soproni dalos-hegyi sípálya látogatottságán.

A felvonó üzemel, s egyre többen keresik a négyszáz méter hosszú, családi lesiklópályát.

A felvonó és a pálya használata ingyenes. A kikapcsolódók időjárástól függően hétköznaponként délután egy óra és fél öt között, hétvégén pedig reggel kilenctől délután fél ötig síelhetnek. Vörös Attila, az üzemeltető Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. erdőgazdálkodási igazgatója a Kisalföldnek elmondta, a sífutók is találnak biztonságos helyeket a soproni erdőben.

– Tavaly alakult meg a Fáber Sífutó, Botsport és Természetjáró Egyesület, így szervezetten is lehet sportolni – tette hozzá az igazgató. – Már idén is jelöltünk ki sífutópályákat. A tervezőasztalon pedig további pályák készültek el, ezek kialakítása folyamatos. A következő télre még több lehetőség közül választhatnak a síelők.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.