A harmadik Ipoly Erdő Hegyi Félmaraton és Családi futás a Börzsönyben (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
Rajtol a maratonka mezőnye (ForestPress fotók )
2009. szeptember 12-én, hála a megfelelő időjárásnak, kitűnő feltételek között tartották az idei futóversenyt az Ipoly Erdő felségterületén.

Image
A hunyadisok taktikai értekezlete
A verseny rajtja a megszokott helyen, Diósjenő határában, az erdészeti bekötőútnál volt.
11 órakor rajtolt el a félmaraton mezőnyének 78 versenyzője, majd őket követte a kismaraton 17 indulója, végül a startvadászfegyver dörrenésére nekivágott a távnak a maratonka 35 futója is.
Image
A félmaraton győztese, Tóth Tamás
A futók a gondosan kijelölt pályán frissítőket vehettek magukhoz.
A 130 fős mezőnyben olyan ismert versenyzőket láthattunk, mint például a hölgyek között Földingné Nagy Judit (Győri Dózsa) országos bajnokot, számos hazai és nemzetközi viadal győztese és helyezettjét.
A férfiaknál Tóth Tamás (MISI SC) szintén országos bajnokot, számos hazai és nemzetközi viadal győztesét és helyezettjét, Sági Józsefet, aki többek között a K&H olimpiai maraton váltón szerzett helyezést, illetve Rezessy Gergelyt, a Vasas-Humansoft versenyzőjét üdvözölhettük. A szakmát Mőcsényi Miklós (FAGOSZ), Zagyi László (Ipoly Erdő Zrt) és Zsiros Attila (Ásotthalom) képviselte.
A félmaraton 78 indulója közül 58 férfi és 20 nő volt, a kismaraton mezőnyében 13 férfi, 4 nő futott, míg a maratonka mezőnyében 16 férfi és 19 versenyzett.

A félmaratont a férfiaknál Tóth Tamás nyerte (1:10:12), második Sági József (1:11:42), harmadik pedig Rezessy Gergely (1:14:49).

Image
A női győztest, Földingné Nagy Juditot Lengyel László kérdezi
A nőknél az első Földingné Nagy Judit (1:23:14), második Gyurkó Fanny (1:26:08), a harmadik helyezett pedig Vajda Zsuzsanna (1:30:50).
Image
A balassagyarmati csapat Haraszti Gyula vezérigazgató-helyettessel
Korcsoportjában a legjobb erdészfutó Zsiros Attila illetve Zagyi László lett. Ugyanebben a korcsoportban Mőcsényi Miklós harmadik helyezést ért el.
A viadalon, a legkisebbek között, népes csapattal vett részt a budapesti Hunyadi Általános Iskola 5.b osztálya. Balassagyarmat csapatában pedig feltűnt Medvácz Lajos polgármester is. A startnál jelen volt Gerely Ferenc, az Országos Erdészeti Egyesület Erdei Sportok szakosztályának elnöke, a célnál pedig Ormos Balázs, az OEE főtitkára  is.
A viadal résztvevőit buzdította az Ipoly Erdő Zrt teljes vezérkara, Kiss László vezérigazgató, Haraszti Gyula és Tóth Gábor vezérigazgató-helyettes. A házigazda Zanati László erdészetvezető volt, a versenyt Lengyel László szóvivő celebrálta. (zé)


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.