A negyedik Ipoly Erdő Hegyi Félmaratonon a sár sem volt akadály (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Image
Indul a kismaraton mezőnye (ForestPress fotók)

2010. augusztus 15. - Mintegy százan rajtoltak szombaton a Börzsönyben, Diósjenőn a negyedik Ipoly Erdő Hegyi Félmaraton és Családi futáson

A pénteki égszakadás után sikerült annyira helyreállítani a pályát, hogy vállalható volt a verseny megrendezése. Az eső miatt felázott utak így is sokakat elriasztottak az idei börzsönyi futóversenytől.

Image
Haraszti Gyula, Zanati László, Komoróczi Csaba és Tóth János a megnyitáskor

Ennek ellenére 99 versenyző vágott neki a különböző kategóriákban a rövidebb-hosszabb távoknak.
Először a félmaraton húsz kilométerét választó 63 futót indította a hagyományos vadászpuskalövés. Őket követte a kismaraton 16 versenyzője, akiknek 7 km-t kellett legyőzniük. Végül a maratonka három km-es távjának 20 vállalkozó vágott neki.

Image
A közel 30 fokos hőséget és a magas páratartalmat még az erdő klímája sem tudta kiegyenlíteni, így nem csak a távolsággal, hanem a trópusi időjárással is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek.
A rajt előtt Tóth János Diósjenő polgármestere köszöntötte a versenyzőket, köztük szép számmal nagyon fiatalokat és nyugdíjas korúakat is.
A versenyen immár hagyományosan, számos országosan ismert hosszútávfutó is indult.

Image
Többek között a leggyorsabb magyar női maratonista, Földingné Nagy Judit, a Győri Dózsa versenyzője, aki a félmaraton távon a nők között tényleg a leggyorsabbnak bizonyult.

Hasonlóan Rezessy Gergely, a Vasas többszörös magyar bajnoka, aki a férfiak mezőnyében bizonyult a legjobbnak.
A megyei sportklubok is képviseltették magukat, mint például a balassagyarmati Vitalis SE és a 2004-ben alakult Szécsényi Amatőr Futók Társasága.

Image
Filip Krisztián (Vitalitás, Balassagyarmat).

A verseny mintegy három óra alatt fejeződött be, ennyi idő kellett az utolsó félmaratonos beérkezéséhez. A várakozás alatt a beérkezett futók elfogyaszthatták az Ipoly Erdő Zrt által kínált babgulyást vagy pulykaragut, és leöblíthették az ízlés szerinti itallal.

Image
A díjakat Tóth János polgármester, Haraszti Gyula a zrt vezérigazgató-helyettese és Zanati László diósjenői erdészetvezető adta át.
A kismaraton távon Sipos Dávid illetve Budenszky-Kovács Orsolya győzőtt.

Image
A félmaraton női mezőnyében a sorrend: 1. Földingné Nagy Judit, 2. Vajda Zsuzsa, 3. Marótiné Bense Krisztina.

A férfiak félmaratoni mezőnyében a helyezettek: 1. Rezessy Gergely (Vasas SC), 2. Ostoróczki Ferenc (Bp. Honvéd), 3. Filip Krisztián (Vitalitás, Balassagyarmat). Z.Z.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.