Erdész olimpiász Győrben (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2010. augusztus 29. – A Kisalföldi Erdőgazdaság (KAEG) Zrt rendezte 2010. augusztus 28-án az erdészeti és faipari szakszervezet hagyományos szpartakiádját, a XIV. Országos Erdészeti és Faipari Sportnapot a folyók városában.
A 27-én este technikai értekezlettel megkezdődött rendezvény küzdelmeit hat sportágra (kispályás labdarúgás, streetball, lövészet, teke, sakk, tarokk) írták ki. A résztvevők és a szurkolók másnap tapasztalhatták, hogy milyen nagy szervezési és utaztatási feladatot jelent egy ilyen – labdajátékokat, technikai és szellemi sportokat magába foglaló – viadal megrendezése.
A kispályás labdarúgás mérkőzéseit a város központjában található európai színvonalú Barátság Park pályáin rendezték, ahol még lelátó is van a nézőknek. A streetball meccseket is ebben a sportcentrumban bonyolították. A sakkozók szintén a létesítményben, az egyik teraszon indíthatták az órákat. A tarokkozók a Nádor étteremben ülték körül az asztalokat. A tekézők a „Gurító” két automata pályáján igyekeztek tarolni a babák között. A lövészetre a Győrszentiván felé eső Erdész-vadász Lövészklub Lőterén került sor.
Image
A technikai értekezletet Kóródi Sándor vezérigazgató-helyettes, a rendezvény főszervezője tartotta az egyik szálláshelyen. Kisorsolták a labdarúgás beosztását, amelyen végül 15 csapat indult.
Ezt követően a sportági felelősök (Magyar Zoltán – labdarúgás, Vitéz Tamás – teke, Majtényi László – lövészet, Bors Sándor – sakk, Bacsi Zoltán – streetball, Sipos Imre – tarokk) ismertették a tudnivalókat.
Image
Kóródi Sándor vezérigazgató-helyettes

Kóródi Sándor a ForestPress-nek elmondta, hogy 370 sportoló (közöttük 64 nő) nevezett, így a vendégekkel együtt mintegy 400 fő résztvevője van a játékoknak. Az áprilisban elkezdett szervezés eredményeként 22 erdészeti társaságból három kivételével, a többi képviseltette magát a versenyen. Nevezett az MGSZH is három versenyszámban. Májusban kérték be az előnevezéseket, majd júniusban a végleges sportági névsort. Az olimpiász nemzetközi verseny, hiszen a román küldöttség egy teljes futballcsapattal, a lengyelek, pedig sakkozókkal vesznek részt.
Image
Orbán Tibor vezérigazgató megnyitója

A versenyek megnyitójára 28-án reggel került sor a Barátság Park állandó rendezvénysátrában. Az összegyűlt versenyzőket elsőként Orbán Tibor vezérigazgató köszöntötte. Emlékeztetett a társaság és a város közötti hagyományosan jó kapcsolatra, amelyet reményei szerint ez a verseny tovább erősít. Köszöntötte a megjelent vendégeket, elsőként Borkai Zsolt polgármestert, egykori olimpiai bajnokot, aki az alkalomhoz illően a magyar válogatott címeres melegítőjében jelent meg. A vezérigazgató üdvözölte a külföldi társszervezetek vezetőit, és utalt a határokon átívelő szakmai kapcsolatokra. A versenyzőknek erőt és egészséget kívánva hangsúlyozta, hogy nem is a győzelem, hanem a részvétel a legfontosabb.
Image
Borkai Zsolt polgármester

Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere örömét fejezte ki, hogy a város egy ilyen rangos rendezvénynek adhat otthont. Elmondta, hogy a győriek nagyon szeretik a sportot, a rendezvények központi helyszínét a közelmúltban újították föl mintegy 200 millió forintért, és így egy XXI. századi követelményeknek is megfelelő sportcentrumban versenyezhetnek. Kiemelte, hogy a város költségvetésének 1 százalékát költik sportra. Nemes küzdelmeket kívánt a résztvevőknek, és felhívta figyelmet a sportszerű versenyzésre.
Image
Halmágyi János elnök

Az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete nevében dr. Halmágyi János elnök köszöntötte a résztvevőket és vendégeket. Külön örömmel üdvözölte a román és a lengyel küldöttséget, köztük Balogh Sándort, a ROMSILVA Román Erdészeti Hivatal igazgatóhelyettesét, Marian Stoicescut, a romániai szakmai szakszervezet elnökét és Jerzy Przybylskit, a lengyel erdészeti szakszervezet elnökét. Köszönetet mondott a házigazda KAEG vezetőségének és dolgozóinak a verseny megszervezéséért.
Balogh Sándor a román küldöttség nevében megköszönte a meghívást és jó versenyzést kívánt.
Image
Marian Stoicescu utalt arra, hogy egy héttel ezelőtt tartottak ők is egy hasonló rendezvényt, amelyen magyar küldöttség is részt vett. Emlékeztetett, hogy a közelmúltban aláírtak egy megállapodást a magyar féllel, amely lehetővé teszi, hogy a megyék önállóan is kapcsolatot teremthessenek egymással.
Jerzy Przybylski elnök is izgalmas versenyzést és jó időtöltést kívánt a résztvevőknek.
A szervezők nevében Kóródi Sándor köszöntötte a megnyitó hallgatóságát, és köszönetet mondott a város vezetésének, hogy rendelkezésre bocsátotta a sportlétesítményeket.
Image
A teke és a lövészet időközben már meg is kezdődött a külső helyszíneken, hogy a nap végére befejeződjenek a küzdelmek.
Image
Fotó Nagy József

A focipályákon sűrű egymásutánban váltakoztak a csapatok a 2X10 perces mérkőzések során. A csapatok négy csoportban körmérkőzéseket vívtak. Hamar kiderült, hogy a román válogatott komoly játékerőt képvisel. A pályák a korábbi esőzés ellenére elég jó állapotban voltak.
Image
A streetball félpályára – ahol 3-3 fős csapatok küzdöttek – már nem mondható el ugyanez, a kosarasok sokat csúszkáltak, sőt estek is. Sajnos két komoly sérülés is történt ennek következtében.
Image
Fotó Nagy József

A kispályás labdarúgás döntőjébe a Mecseki Erdészeti Zrt és a román erdész válogatott került. A rendes játékidőben 1-1-es döntetlen lett az eredmény, így 3-3 büntetőrúgással folytatódott a küzdelem. Ez a mecseki csapatnak sikerült jobban, így ők nyerték a bajnokságot és a kupát 3-2 arányban. (Góllövők: Hegedűs Krisztián, Kis-Varga Attila és Darázs Gábor).
A gólkirályi címet Hegedűs Krisztián szerezte meg 9 találattal.
Image
Fotó Nagy József

Az eredmények összesítésével az Iványi Ákos vezette stáb este hat órára elkészült, és megkezdődhetett a díjak, a kupák és az oklevelek átadása. A győzteseknek és a helyezetteknek a serleget és az oklevelet Orbán Tibor vezérigazgató adta át. Z.Z.
Image
Fotó Nagy József

Eredmények:
Kispályás labdarúgás: 1. Mecseki Erdészeti Zrt
                                 2. Román erdészválogatott
                                 3. Szombathelyi Erdészeti Zrt

Streetball: 1. VADEX Zrt
                2. KAEG Zrt
                3. Zalaerdő Zrt
Image
Fotó Nagy József

Lövészet:
Férfi csapat: 1. Szombathelyi Erdészeti Zrt
                   2. Zalaerdő Zrt
                   3. Északerdő Zrt
Image
Fotó Nagy József

Női csapat: 1. VADEX Zrt
                 2. Mecseki Erdészeti Zrt
                 3. Északerdő Zrt

Férfi egyéni: 1. Borsos Zoltán – Szombathelyi Erdészeti Zrt
                   2. Gulyás Péter – Északerdő Zrt
                   3. Búza Norbert – VADEX Zrt
Női egyéni: 1. Kelle Veronika – Mecseki Erdészeti Zrt
                  2. Pokóné Markovics Judit – VADEX Zrt
                  3. Véningerné Bartha Éva – VADEX Zrt
Image
Sakk:
Férfiak: 1. Krystofiak Tomasz – Lengyelország
            2. Beker Cezary – Lengyelország
            3. Papp Nándor – Zalaerdő Zrt
Image
Nők: 1. Czigoláné Németh Diána – Zalaerdő Zrt
        2. Madarászné Hervai Piroska – SEFAG Zrt
        3. Kisgyura Brigitta – SEFAG Zrt
Image
Fotó Nagy József

Tarokk: 1. Meggyesfalvi István – HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt
            2. Encsi Csaba – Vértesi Erdő Zrt
            3. Bacsi András - SEFAG Zrt

Teke:
Férfi egyéni: 1. Gál Albert – Zalaerdő Zrt
                   2. Hernádi Attila – Vértesi Erdő Zrt
                   3. Molnár Zoltán – Zalaerdő Zrt

Női egyéni: 1. Drobnyné Pollák Margit – Északerdő Zrt
                 2. Prókai Jánosné – Északerdő Zrt
                   3. Harcos Lászlóné – Mecseki Erdészeti Zrt

Férfi csapat: 1. Zalaerdő Zrt
                   2. KAEG Zrt
                   3. Vértesi Erdő Zrt

Női csapat: 1. Északerdő Zrt
                 2. Mecseki Erdészeti Zrt
                 3. KEFAG Zrt


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.