Ismét volt futóverseny a Baktalórántházi erdőben (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2011. június 4. - Szombaton ismét „megtelt” gyerekekkel a baktalórántházi erdő. A szokásos időponthoz képest ugyan egy héttel korábban, de idén is megrendezte a Pünkösdnapi erdei futóversenyt a NYÍRERDŐ Zrt. Baktalórántházi Erdészete és a Nyárády Mihály Általános Iskola Nyírkércsi Tagintézménye. Ez már a hatodik ilyen tömegsportrendezvény Baktalórántházán: most több mint négyszázan álltak rajthoz.
Image
- Egyre több környékbeli települést sikerül bevonnunk a versengésbe. A helyiek mellett nyírpazonyi, nyírkércsi, nyírjákói, csengeri és ramocsaházi gyerekek egyaránt futottak, de érkeztek például fiatalok Ibrányból, Petneházáról és Gégényből is – foglalta össze Bíró Imre, a Baktalórántházi Erdészet igazgatója.

A verseny célja a kezdetektől változatlan: felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és az erdők védelmére, valamint a fiatalokat ráébreszteni a környezettudatos magatartás fontosságára. A versenyszámok az elmúlt évekhez hasonlóan alakultak: az óvodások a 300 méteres Süni-futáson indultak. Az iskolások az 1000 méteres Tapsi-futáson; a 2000 méteres Gida- és Szarvasűző futáson, valamint a három kilométeres Vaddisznóvágtán mérték össze tudásukat. A legnépszerűbbnek – hagyományosan – a 2011 méteres Pünkösdnapi NYÍRERDŐ-futás bizonyult, ezen még a felnőttek is rajthoz állhattak.
Image
Minden egyes táv dobogósai érmet és oklevelet vehettek át. A célba érkezők tombolaszelvényt kaptak, a szervezők különféle ajándéktárgyakat és sportfelszereléseket sorsoltak ki a gyerekek között.






© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.