Húsvétkor is lehet majd síelni Felsősajón (Pozsonyi Új Szó)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2005. március 23.
ImageAlsósajón nem működött a felvonó, mert egyes alkatrészeit ellopták
Felsősajó. A felsősajói Július síközpont vezetője, Vojtech Eltschläger állítja, hogy húsvétkor is javában lehet majd síelni. Míg tavaly március 31-én zárult a síszezon, idén valószínűleg tovább tart majd.

A központban naponta több mint százan fordulnak meg. Sok magyar turista is ellátogat a határ menti településekről, akik akár egyetlen napra is átruccannak a határ túloldaláról.
Dob¹inská Ma¹án már nem ilyen optimisták, mivel nem rendelkeznek hóágyúkkal. Ennek ellenére itt is bíznak abban, hogy húsvétig kitart a hó, és meghosszabbíthatják az idényt. Reménykednek benne, hogy akad egy befektető, aki meg tudja teremteni a feltételeket a műhavas pályához is. Ennek kerékkötője egyelőre a föld rendezetlen tulajdonjogi viszonya, amelyen a felvonó áll. Alsósajón a hó ellenére üresen kong a sípálya, mivel egy azóta már rendőrkézre került tolvaj ellopta a felvonó egyes részeit, és beadta a vasgyűjtésbe. Ezzel a tettével 45 ezer koronás kárt okozott a tulajdonosnak, és teljesen visszavetette a síközpont forgalmát.

KOVÁCS ÁGNES

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.