12. ERDÉSZ TÁJFUTÓ EURÓPA BAJNOKSÁG Lettországban (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image2005. július 11 – július 16. között a lettországi Ventspilsben idén is megrendezik az Erdész Tájfutó Európa Bajnokságot. Emlékezetes, hogy a tavalyi EB-et hazánk rendezte, és Szilvásváradon, az Egererdő Rt. felségterületein bonyolították le.

Az évtizedes múlttal rendelkező versenyen az európai erdészeti, faipari és természetvédelmi szervezetek (oktatási és kutatási intézmények) alkalmazottai, nyugdíjasai és vállalkozói, erdőtulajdonnal illetve erdész szakmai végzettséggel rendelkezők valamint az előzőekben említett személyek családtagjai vehetnek részt.
A résztveveők az első napot a versenyközpontban edzéssel töltik, Liepeneben, 20 km-re északra Ventspilstől. A második napon az edzésen kívül tanulmányutakra és szakmai tapasztalatcserére is szánnak időt a szervezők.
A harmadik nap kerül sor a sprin-versenyre és csapatvezetők találkozójára. Ekkor tartják a hivatalos megnyitót is a Ventspils Kastélyban.
Negyedik nap lesz a klasszikus egyéni futam és este a bankett a Ventspils Olimpia Központban.
Másnap tanulmányutakra indulnak és összeül az EFOL közgyűlése. Az utolsó napon rendezik a váltót és a záróünnepséget.
A tanulmányutakon a lett erdészet teljes vertikumát bemutatják a vendéglátók a konténeres csemetetermesztéstől a komplex fakitermelésig, de megmutatják a balti történelem emlékeit is a nemzeti park erdejében. A résztvevők láthatnak tanösvényt, erdészeti múzeumot és világító tornyot, sőt rádiócsillagászati központot is.
A Pape tó Nemzeti Park 270 madárfaj gyülekezőhelye és a vadlovak hazája.

2006-ban a svédországi Halmstadban rendezik az Európa Bajnokságot.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.