Két órán át mentették a lezuhant siklóernyőst (Index )

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageÉletveszélyes sérüléseket szerzett egy siklóernyős vasárnap délután, miután Pilisborosjenőnél a sziklákra zuhant. Mentésében túrázók, mentők és tűzoltók is részt vettek.
Két órán keresztül küzdöttek a mentők és a tűzoltók egy Pilisborosjenőnél lezuhant siklóernyős férfi megmentéséért vasárnap délután, a sérültet jelenleg súlyos, életveszélyes koponyasérülésekkel ápolják az Árpád kórházban.

Túrázók délután négy óra után pár perccel jelentették a mentőszolgálatnak, hogy egy siklóernyős lezuhant a Kevély-hegyi nyeregnél. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) ezután egy rohamkocsit és egy mentőhelikoptert küldött a helyszínre, az akciót a központból irányították, számolt be a részletekről Győrfi Pál az OMSZ szóvivője.
A túrázók időközben meg tudták közelíteni a sérültet és mobiltelefonon segítették a mentést, amiben végül a tűzoltókra is szükség volt. A súlyos sérültet végül vákuummatrac segítségével szállította el a helikopter, miután egy mentőtisztnek sikerült a sziklás hegyoldalon megközelítenie, és stabilizálni állapotát.
Győrfi Pál elmondása szerint a negyven-ötven év körüli férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szerzett a fején.


 


© 2022 Forestpress. All Rights Reserved.