Új, lovaglást népszerűsítő program (LivePLAnet)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Nyitott lovardák
2005. április közepétől a nyári szünet kezdetéig tartó időszakban a Magyar Turisztikai Egyesület (MATUR) lovas tagozata a Magyar Turizmus RT.-vel együttműködve megszervezi a Nyitott lovardák programsorozatot. A program lényege, hogy a résztvevő lovardákban, előre meghirdetett időpontokban, ingyenes lovaglási lehetőséget biztosítanak, illetve adottságaiknak megfelelően egyéb lovas és szabadidős programokat szerveznek az odalátogatók számára.
A létesítményekben tehát nem csupán lóra, vagy kocsira ültetik a vendégeket, hanem bemutatják az istállókat, lovakat, ismertetik a biztonságos lovaglás szabályait is. A program célja, hogy a lehető legtöbb érdeklődő megismerhesse a lovat, a lovaglás szépségeit, ez által növekedjen a hazai lovasok száma, divatosabbá váljanak a lovas sportok, de legalább is javuljon azok általános megítélése. 
A programsorozat április közepe és az iskolai szünet kezdete között kerül megrendezésre. A lovardák ezen az idősávon belül jelöltek meg napokat, fél napokat, hétvégéket, amikor megnyitják kapuikat az érdeklődők előtt. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, hogy a szolgáltatók megfelelően felkészülhessenek a várható látogatói létszámra.
A program akkor lesz sikeres, ha minél többen érkeznek és ülnek lóra, vagy kocsira a meghirdetett időpontokban. Mindenkit bátorítunk tehát, hogy válasszon egy vagy akár 10 neki megfelelő helyszínt és időpontot, jelentkezzen be a nyílt napra és vegye igénybe a nyílt nap szolgáltatásait. A lovas oktatáson, lovas programokon és bemutatókon való részvétel a nyílt napok alkalmával ingyenes. A program kapcsán kedvezményes étkezési és szálláslehetőségeket kínálnak a szolgáltatók, ám ezek igénybevétele nem feltétele a nyílt napokon való részvételnek.
Fontos, hogy a szolgáltatók felkészülhessenek a látogatók várható létszámára, ezért a programokra előzetes bejelentkezés szükséges.
Az időpontokat, helyszíneket, konkrét programokat a www.nyitottlovardak.hu  címen lehet megtudni, ahol regisztrációs lehetőséget is biztosítanak.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.