Ideális hóviszonyok Kassa környékén (Új Szó)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2006. január 19.
Szokatlan módon ezt a régiót mindeddig elkerülte az igazi tél, szerdára virradóra azonban 25 centiméteres hó hullott a városban. A terepviszonyok miatt Kavacsányban egyelőre mesterségesen kell havat varázsolni a lejtőkre, a hóágyúk viszont kifogástalanul működnek, a pályát pedig rendszeresen karbantartják.

Érdekes tény, hogy míg a domb túloldalán, Kavacsánytól tizenöt kilométernyire fekvő falut belepte a hó, náluk kedd éjjel egyetlen pehely sem landolt. „A tapasztaltabb sízők nagy örömére szerda estétől a hre¹ná-dombi lejtőn is elindítottuk a sífelvonót. A pálya ideális, és mivel az időjárás-jelentések kedvezőek, az elkövetkező napokban talán a természetes hóból is kijut nekünk” – reménykedik Mária Gildeinová, az üzemeltető SWAM Részvénytársaság képviselője. Kavacsányban tehát a gyermekfelvonó mellett már a másik, haladóknak szánt felvonót is igénybe lehet venni, méghozzá az esti órákban is. Naprakész információk a következő internetes honlapon olvashatóak: www. kavecany. sk
Busszal is elérhető
A kassai közlekedési vállalattal kötött megállapodás értelmében az utolsó 29-es autóbusz este fél tízkor indul Kavacsányból a város felé, így nem csak a gépkocsi-tulajdonosok használhatják ki a délután öt órától este tízig tartó sízési lehetőséget. Akik Eprestetőn kívánnak síelni, a Lokomotíva stadiontól naponta négy időpontban juthatnak el a helyszínre a 40-es autóbusszal. A felvonóbérletek mindkét sípályára érvényesek, az árak pedig tavalyhoz képest nem emelkedtek.

JUHÁSZ KATALIN

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.